Norman G. Finkelstein – en løgner?

Antisionisten Norman G. Finkelstein hevdet i sin artikkel i Aftenposten 14.ds., at alle kilder pekte mot mindre antisemittisme, men uten å vise til hvilke kilder.

Kåre Dahl Martinsen, Institutt for forsvarsstudier, kaller Finkelstein for en løgner på debattsiden i dagens utgave av den samme avisen. Bakgrunnen er en måling gjort i 12 europeiske land så sent som i fjor sommer. Den ble foretatt av det anerkjente Anti-Defamation League (ADL), og viste at jødefiendtlighet lever i beste velgående: 30 prosent mente at jøder hadde for stor økonomisk makt, og rundt 20 prosent at de var skyld i Jesu død. Riktig nok synte undersøkelsen en svak nedgang på enkelte punkter, men de nasjonale variasjonene var store, og det ville være galt å tro at antisemittiske holdninger er for nedadgående.
Tog

Også EU og OSSE mener jødehat er et problem. Oppfatningen underbygges av at EUs organer for overvåkning av rasisme hadde forsøkt å legge lokk på en rapport (2002/2003) om antisemittiske holdninger i Unionen
Konklusjonene var for sjokkerende, skriver Martinsen. Rapporten ble knapt omtalt i norske medier.

Noe for NRK, Dagbladet og Aftenposten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *