Ap og Kina

For syv år siden innførte AP med daværende forsvarsminister Jørgen Kosmo forbud mot å handle våpen fra Israel. Foranledningen var at Israel gikk for brutalt frem mot palestinerne.

Forsvarskomiteens formann, Marit Nybakk, opplyste i NRK at «slik jødene har herjet på Vestbredden med tanks og greier, forstår jo allmennheten at Norge ikke kan selge landet militært utstyr».

Alle er mot å undertrykke andre mennesker. En relativisering er likevel på sin plass. Kina okkuperte Tibet i 1950. Tibetanernes situasjon blir stadig verre. Fundamentale menneskerettigheter brytes hver dag. En rik tibetansk kultur står i fare for å bli utslettet av  Kina, diktauret norske statsmenn og kvinner og byråkrater med næringslivet på slep, og vica versa, besøker – og returnerer med fete kontrakter i lomma. I følge Human Development Report 2002 drepte totalitære regimer som Sovjetunionen og Kina mesteparten av 169 000 000 ubevæpnede barn, kvinner og menn som bi løpet av 1900-tallet.
I 2005 var Kosmo i Kina og feiret våre diplomatiske forbindelser.

Kan tiden være inne til at Marit Nybakk og AP forklarer det norske folk hvorfor man bukker, skraper og handler for etterkrigstidens og nåtidens verste diktatur? Nei, det behøvs jo ikke. Det handler nemlig om penger og marked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *