Endelig spahotell!

Fredag sto trykksverta høyt i ØP! Stressnakker og fettvalker med høyt blodtrykk, ødelagte politiske visjoner og skreddersydde lommebøker skal få hvile med rødvin på boblekanten. I lys av folkemeningen, tør vi anbefale Ivar Ramberg som æresgjest. Ellers syns vi for vår del at hotellet flyttes diskret inntil anlegget på Lillevik. Et fullrenseanlegg der alt kommer like smakløst ut som det skred inn. Betjent av underbetalte innvandrere som snakker like dårlig norsk som i norske sykehusbedrifter. Steder der lidende budsjetter tar livet fortere av pasientene enn deres egne lidelser, du vet.

Fremskritt, hevdes det, er resultatet av et alment medfødt ønske som bevirker, at alle deler av organismen lever over evne. Derfor lurer vi på ikke bare om Larvik skal ligge på Nordbyen, i Østbyen, Vestbyen eller i Sentrum med glasshus over. Mest spekulerer vi rundt hvem som skal holde liv i så mange byer på en gang. Må det ikke leves over alle evner slik som Aps John Thorsen, skal vi tro ØP. Tilfredshet preger i alle fall mannen som holder sitt politiske liv gående ved å sette til livs kameler. Dietten skal ikke bare gi energi til å løfte budsjetter for de mest trengende. For en gangs skyld, holdt vi på å si. Sikringskosten er visstnok særlig tiltenkt en mulig ny ørkenvandring om et år…

Tilbakeskritt ser imidlertid ikke ut til å forfølge politikere i joggesko og dongeri. Bare de lover mest mulig som de aldri kan holde. Lørdag prydet derfor Ap og Frp smilende ØPs forside øverst på galoppen, nei gallupen. Der sutrer SV over at folket ikke følger med på hva som skjer i Larvik. Men når går det opp for Kristensen, at folk ønsker å være forskjellige. Og nettopp derfor forblir SV et unnseelig innslag. De andre partiene befinner seg mer og mindre såre vel. Naturligvis. Også Arne Bredvei er optimist, selv om lista er redusert fra tjueen til sex prosent. Ja, slik går det når partiets nedringede spinneside nesten til navelen raserer folkets lyst på en halvliter og litt mykporno på Storgata.

Derimot skal kjøpelyst inntil utmattelse altså gjøre Larvik til verdens største markedsplass, skal vi tro branderne. I alle fall i Søndre Vestfold med sin unike kyst. Som ser minst helt lik ut ned til Lindesnes. Der vi ligger blåfrosne noen uker i juli om ikke global oppvarming skyter fart. Og det gjør den jo, skal vi tro avfallshaugene omkring oss. Og når fremtidige generasjoner om noen tusen år graver frem restene av kulturen vår, hva risikerer de å finne? Jo, byster av ekteparet Hagen på Steen og Strøm, billige PC’er kjøpt på Maxi, støpejernsovner fra Byggmakker og ØPs gravkammer. Og ennå er Renseanlegget og Bølgen, markedsmotorer i særklasse og fremtidshåp, bare på tegnebrettet.
Må vi be om flere spahoteller, takk…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *