SV – en moralsk nedtur

SV er et lite parti. I dag om lag seks prosent, altså enda mindre enn valgnatten 2005. Det ble klart at folk hadde liten sans for SV. Mange angret seg. Sosialisme i praksis ble jo menneskehetens største ideologiske og moralske nederlag på 1900-tallet. Hva gjør vi nå, partikamerater? Ved hjelp av et par historieløse mannsaldrer greide man, på grensen til antisemittisme fordekt som antisionisme, å skape økende antipati mot jødene generelt og Israel spesielt. Altså boikott Israel! Men sosialistene hadde feiltolket. Folket var ikke på partiets side likevel.

Mens SV intenst har fordømt Israel i mange år, valfarter man til Kina. Der gjør man taktfaste retoriske knebøyninger om menneskerettigheter med et regime – eller sosialismens ideologiske bunnfall om man vil – som i løpet av femti år har okkupert og utslettet tibetansk kultur. Kina der menneskene i stor grad er rettsløs. Kina som ubarmhjertig forfølger kritiske røster. Kina som henretter flest mennesker. Kina som raskt har utviklet seg til imperialist i Afrika (og på vei inn i Latinamerika). Kina som med sine store oljeinteresser i Sudan, har medvirket til (gjennom Sikkerhetsrådet) å hindre vestlige FN-styrker i å begrense folkemordet i landet.

Hva hadde SV sagt om det var Israel og ikke Kina som skulle arrangere sommer-OL?

Kinas ”kapitalisme” har gjort landet til verdens verste forurenser. Ingen tør mukke mot dette totalitære regimet av frykt for sviende økonomiske represalier. Det gjelder ikke minst de rødgrønne. For å gjøre seg ekstra lekker hos kineserne kjøper derfor finansminister Halvorsen klimakvoter (les: miljøsvada) for et par, tre milliarder gjennom å delta i finansiering av et vannkraftverk. Vanntilførselen er sikret ved bygging av demninger som har oversvømt landskap og landsbyer, og revet vekk næringsgrunnlaget for tusenvis av kinesere.

SV jublet da Stortinget i 2004 vedtok, at oljefondet ikke skal investere i selskaper som medvirker i uetiske handlinger, som korrupsjon, brudd på menneskerettighetene eller alvorlige miljøødeleggelser. Halvorsen deltar for første gang på den prestisjefulle konferansen «World Economic Forum» i den sveitsiste alpelandsbyen Davos. Der skal hun snakke om det norske oljefondet til 2500 av verdens mektigste og rikeste.

Skal vi tippe at partiformannen i SV ikke foredrar på kinesisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *