Bedrag i rødt

Max Manus og Hamas var overskriften til Erik Ness og Rødt Larvik sitt leserbrev i ØP 31.desember 2008. Terrororganisasjonen Hamas’ mål er å likvidere staten Israel. Vestens demokratier har, med unntak av vår regjering og SVs iherdige innsats, nektet å forhandle med terroristene. I denne siste sfære er det man finner årsakene til Max Manus og motstandsbevegelsens kamp. Takket være deres bidrag greide ikke nazistene å utrydde alle jødene i Europa.

Men der nazismen måtte gi opp, kom Fatah og Yasser Arfat til i 1967. Hamas overtok etter den første intifada i 1987. Terrororganisasjonen er Irans forlengede arm i det indre middelhavet. Man kom jo ikke til Gaza og Vestbredden for å prate, men for å utslette jødene ved siden av.

Hvordan forstå at Erik Ness og Rødt Larvik støtter terrorister som i tjue år har proklamert folkemord? Partene er runnet av en ideologi med vold og undertrykkelse i grunnlaget. Sosialismen utviklet seg etter 1917 til kommunisme. Skulle ettpartistaten fungere måtte individet skoleres til en tone, takt og tro; individenes liv, tanker og bevegelser kontrolleres og kues. Hvordan var det mulig?

Regimene brukte terror uten sidestykke for å ”rettelede” folkemassene. Organisert marxist-leninisme avlivet i Sovjetunionen i perioden 1917-1989 om lag seksti millioner egne innbyggere. Hvor mange Kommunist-Kina greide i Mao-perioden er noe usikkert. Man anslår antallet til mellom trettifem og førtifem millioner. Massemordene er verifisert, bl.a. i FN-organet Human Development Report, 2002. ”Avvikerne” kvittet man seg med ved nakkeskudd, massehenrettelser og rett og slett ved å sulte folk i hjel. Det var disse diktatorene Ness og Rødt sine forgjengere tok så inderlig i hånden.

Hvorfor i det hele tatt terpe på uhyrlige fakta? Vel, Erik Ness og Rødt, politisk lommerusk, har fortsatt ettpartistaten som ledemotiv. Og hvem har sagt at historien ikke kan gjenta seg? Godt belagte fakta viser at de røde villfarelsene utlagt mellom permer av Karl Marx førte til utenkelige grusomheter mot mennesket. Det filosofiske utgangspunkt for å forstå hva en slik politisk ide kan føre til, er forenklet erkjennelsen om at mennesket er unikt. Vi er individer med mangeartede behov, følelser, ønsker, drifter, egenskaper. Mange slike mennesker fungerte ikke på Rødt sitt drømmeteater. Mangfoldet måtte undertrykkes, kues og av nødvendighet drepes for å fullende staten.

Nå, vi tror jo ikke så galt om marxist-leninisten Erik Ness og Rødt Larvik. Etter 1989 har man jo agert som gråtekoner over eldreomsorg, bedre veier og fulle barnehager. Men Ness, partiet, det politiske idegrunnlaget og de fallerte politiske instinktene bør likevel springe oss rett inn i øynene: Vi forsvarer Israels rett til eksistens, men ser klart at israelittene i noen tilfeller bruker uakseptable metoder for å kontroller palestinerne. Dette er to sider av en sak, der ansvaret for dagens tilstand må tas av begge parter, men:

Den ”lille” forskjellen ligger i at Hamas ønsker å utslette Israels sju millioner innbyggere. Trusselen har israelittene levd med siden 1947. Å forstå Erik Ness og Rødt Larvik sin støtte til et varslet folkemord må hovedsaklig søkes i europeiske og norske partifellers like uforståelige hyllest til Sovjetunionen og Kina. Vrangforestillinger som ble like uforklarlig når Ness sine gamle partifeller kom fra østerled, og opplyste folket om at vestlige demokratier ikke var til å leve i.

Av grunner nevnt har Rødt negativ innflytelse på vår politiske arena. Folket har for lengst gjennomskuet partiet. Ei fanatisk sekt begravd til anklene i sine politiske ideers blinde og brutale fortid. Annerledes kan ikke støtten til et varslet folkemord forklares. Å sammenligne norsk motstandsbevegelse med Hamas gjør Erik Ness og Rødt til ei skam for norsk politisk håndverk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *