Religiøse avtrykk

Talsmenn i norsk jusmiljø vil innføre sharia som pensum ved Det juridiske fakultet. Man vil møtekomme muslimers ønsker om å innarbeide religiøse argumenter i familieretten. For tre, fire tiår siden hørte islam til mellom bokpermer i Norge. Skal vi anta at det om ti år eksisterer et parallelt religiøst rettssystem her til lands nedtegnet i islam?

Først opprettet man shariaråd i Storbritannia. Så oppgraderte justisminister Jack Straw rådene til domstoler med rett til å dømme i sivilrettslige saker. Disse ble virksomme i London, Birmingham, Bradford, Manchester og Glasgow, områder med størst konsentrasjon av muslimer. En meget radikal utvikling, hevdet en av Storbritannias fremste ekspert i multikulturelle spørsmål, Dean Godson. Særlig fordi endringen skjedde i all stillhet og ved dekret, altså uten forutgående politisk debatt og lovgivning. Belgia og Nederland er på god vei til å følge etter.

I sin tid som kommunalminister tok Erna Solberg (H) til ordet for å opprette shariaråd. Men det var ikke min eller regjeringens mening å innføre sharialovgivning i Norge, forsvarte hun seg med. Til det kan sies at shariadomstoler nok heller ikke var påtenkt da Storbritannia tillot shariarådene. Og hvor mange kjente til at hijab var innført i Forsvaret og Tolletaten før regjeringen forsøkte å snike hodeplagget inn i all offentlig virksomhet under betegnelsen religiøse symboler?

Human Rights Service (HRS) hevder at innvandringsidyllen som presenteres fra politisk hold fremstår som et komplett selvbedrag og folkebedrag. Informasjonsleder i HRS, Hege Storhaug, fokuserte i en kronikk i Aftenposten 4.ds. på kjønnslemlestelse blant somaliere. HRS hadde i tillegg avdekket andre grove kriminelle forhold; innvandrerjuks, identitetsjuks, barneekteskap; et offentlig hjelpeapparat som ikke klarer å stille opp; integrerings-og innvandrerpolitikk ute av kontroll. Hun oppfordrer det politiske lederskapet til å dokumentere at HRS’ erfaringer ikke stemmer med virkeligheten.

Kan det være at muslimer ikke vil la seg integrere? Professor og ideolog Tariq Ramadan holdt nylig foredrag i Det Islamske Forbund i Oslo. Ramadan er formgiver av Euroislam, en reformert tolkning av islam tilpasset pluralisme, her: lære som anerkjenner mangfold og ulikhet. Henvendt til norske muslimer understreket han at hensikten ikke er integrering: ”Dette er landet deres, dette er samfunnet deres, dere er norske.” Langt i fra er jeg den som ønsker islam synlig overalt, hevder Ramadan, men i hans skrifter står det likevel: ”Islams regler omfatter hele livet – for islam er tro og tilbedelse, fedreland og nasjon, religion og stat, spiritualitet og handling, Koran og sverd.”

Enhver religion har et mildt og kjærlig hjerte, fremhevet Henrik Wergeland. Det er sant, også når det gjelder islam. Men Allah har jo ikke særlig koselige talsmenn her på jorden, skrev Ulf Andenæs i kommentaren ”Når troen skremmer”, Aftenposten 26.02.09: ”Khomeini som kjeppjaget annerledes tenkende og utstedte drapsordre på Salman Rushdie; talibanerne, kvinnetukterne; terroristene; de som pisker og steiner; æresdreperne; de som brenner norske ambassader for Muhammed-tegningens skyld; Bin Laden og nå den åndelige leder al-Qaradawi som sier at Hitler iverksatte Guds straff mot jødene.”

Hva bunner det meste av vår fremmedfrykt i? Hva vet vi, men farligst for det kulturelle mangfoldet synes Siv Jensen og Frp å være. For som somaliske Amal Aden, pseudonymet bak boka ”Se oss”, sa til Aftenposten 6. ds.: Frp er dessverre eneste parti som tør si sannheten om integrering i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *