Mat uten politikk 2

Blogget i går om palmeolje i mat; særlig makrell i tomat fra Stabburet. Sendte mail til produsenten i går kveld. Allerede i morges kom helsebringende melding inn:

Bjørn Arvid Jenssen
Oddaneveien 7A
3296 Nevlunghavn

FSS-638180

Hei,

Vedr. Stabbur-Makrell

Vi bruker kun soyaolje i dette produktet, det er beklagelig at du har
forstått det slik at vi bruker palmeolje i Stabbur-Makrell.

Stabburet bruker ulike typer vegetabilske oljer, som rapsolje, olivenolje,
soyaolje og palmeolje. Dette er oljetyper som deklareres som ”vegetabilske
oljer”, i tråd med kravene i merkeforskriften fastsatt av Mattilsynet, og
harmonisert med EUs reglement.

For produkter som krever noe fast fett både av hensyn til konsistens og
holdbarhet, har palmeolje unike funksjonelle egenskaper ved at oljen har en
halvfast konsistens i romtemperatur. Den kan derfor erstatte det uønskede
transfettet. Alle Stabburets produkter er transfettfrie. Palmeolje har vært
en måte å unngå bruk av transfettsyrer.

Vi takker for din henvendelse.

Med vennlig hilsen
Stabburet AS

Forbrukerservice
Postboks 711
1411 Kolbotn

Grønt nummer: 800 33 005

Er jeg nå frisk som en makrell?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *