Blogget i går om palmeolje i mat; særlig makrell i tomat fra Stabburet. Sendte mail til produsenten i går kveld. Allerede i morges kom helsebringende melding inn:
Bjørn Arvid Jenssen
Oddaneveien 7A
3296 Nevlunghavn
FSS-638180
Hei,
Vedr. Stabbur-Makrell
Vi bruker kun soyaolje i dette produktet, det er beklagelig at du har
forstått det slik at vi bruker palmeolje i Stabbur-Makrell.
Stabburet bruker ulike typer vegetabilske oljer, som rapsolje, olivenolje,
soyaolje og palmeolje. Dette er oljetyper som deklareres som ”vegetabilske
oljer”, i tråd med kravene i merkeforskriften fastsatt av Mattilsynet, og
harmonisert med EUs reglement.
For produkter som krever noe fast fett både av hensyn til konsistens og
holdbarhet, har palmeolje unike funksjonelle egenskaper ved at oljen har en
halvfast konsistens i romtemperatur. Den kan derfor erstatte det uønskede
transfettet. Alle Stabburets produkter er transfettfrie. Palmeolje har vært
en måte å unngå bruk av transfettsyrer.
Vi takker for din henvendelse.
Med vennlig hilsen
Stabburet AS
Forbrukerservice
Postboks 711
1411 Kolbotn
Grønt nummer: 800 33 005
Er jeg nå frisk som en makrell?