Hvor er frihetsstemmene?

Diktaturet Iran har lagt lokk på diktaturet Iran. Vestlige journalister utvises. Mennesker skytes på åpen gate. Titusenvis opposisjonelle og pro-regime står mot hverandre i Teheran. Mennesker forsøker desperat å skaffe seg en smule frihet fra religiøs og politisk undertrykkelse gjennom tretti år. Kommer blodbadet?http://english.aljazeera.net/news/middleeast/2009/06/200961615355050345.html

Kanskje, men hvor er SV og Rødt og Blitz, frihetens stemmer i Norge? De undertryktes forsvarere. Hvor er alle muslimene som har flyktet fra Iran? Og alle de fra andre muslimske diktaturer. Hvorfor marsjerer de ikke i gatene? Møter massivt opp på Løvebakken. Hytter med knyttede never. Krever at Norge boikotter. Brenner flagg foran Irans ambassade. Har man kanskje bare israelske og amerikanske symboler på lager?

La oss utvide perspektivet. I årevis har et europeisk venstre marsjert mot Israel, for palestinerne. Når skal Europa marsjere mot Iran, for de undertrykte?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *