SV – løskrutt i Regjeringen

1300 milliarder. Det er hva man tror oljen utenfor Vesterålen og Lofoten er verd omsatt etter dagens oljepris, opplyste NRK Dagsrevyen i går kveld. Kanalen var på tur der med Bellona – og Kristin Halvorsen, for anledningen SV formann og miljøvernaktivist i opposisjon til Ap. Med seg hadde man en fremtredende amerikaner, står det i dagens Aftenposten. Amerikanere er så godt å ha i SV-land når det gjelder miljø, men ellers iikke. Kanskje blir han like rik som den forrige etter noen runder med SV….

Men slike summer har vi ikke bruk for, sier finansminister Halvorsen til velgerne. Nei, jeg mener til seerne. Politisk TV-reklame er jo forbudt. Men en ting har velgerne lært etter Soria Moria. Miljøpolitikken bestemmer Ap. Joda, SV og Sp får lov til å heise grønne flagg når markeringsbehovene blir for påtrengende. Men bare på halv stang altså….

For i mens smeller seismikkskuddene. Vi må undersøke grundig, sier Stoltenberg, han formaner SV faderlig. Det vil si at avgjørelsen først tas til neste år med god avstand til neste valg. Om tre år er jo det meste glemt! Som kjent. Hehe, vis meg det regime som tør salte ned 1300 milliarder under havets bunn? Særlig med tanke på alle de uløste oppgavene rødgrønt skulle ha løst? Vi er underveis, sier Regjeringen etter hvert som målene skrumper….

På veien, hva driver det tidligere miljøpartiet SV og formannen egentlig på med? Jo, smeller av løskrutt! Man må vise grønn handlekraft, men ender bare opp stor i kjeften. Som vanlig. For enten må jo SV føye Ap eller forlate regjeringen….

Og det siste er jo utenkelig etter nesten 5o-årige kanossagang – selv om det er avmakta som rår i partiet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *