Erik Solheim – naturverner?

Deler av kysten langs Telemark, Vestfold og Aust-Agder er for minst et års tid fremover ødelagt av tungolje fra et havarert fartøy. I anledningen har miljøvernminister Erik Solheim og fiskeri-og kystminister Helga Pedersen lyst opp og latt seg opplyse i mediene:

Det skal ikke stå på penger når det gjelder å rydde opp etter katastrofen, er ministrenes budskap.

Solheim og Pedersen lyder som duett for strykere med falske overtoner. For vi som har bivånet statens innsats fra stuevinduer, badestrender og bergknauser etterlyser beredskapen når katastrofe inntreffer. Dårlig planlegging, lite materiell, alt for få båter og neglisjering av å bruke frivillige mannskaper har vært godt synlig.

Det står selvsagt ikke på penger rett før valget. Vi konstaterer imidlertid at det i flere tiår må ha skortet på politisk vilje til å få på plass en oljevernberedskap verdig en styrtrik oljenasjon med sine unike kystlinje.

Oljeutslippene ved Langesund er et nytt eksempel på at beredskapen svikter når vi har mest bruk for den. Kanskje bør Erik Solheim bruke mer tid hjemme. Verden ser da ut til å være stor nok for naturverneren i lille Norge….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *