Trykk på en knapp

Hypnose hjelper, fristet en annonse. Du sover, du sover. Øynene glir igjen. Fortrengte hemmeligheter renner ut. Livet kommer langsomt på plass. Lykkelig og harmonisk reiser vi oss fra sofaen. Havner i grøfta på forsømte veier bygget etter svingprinsippet på veien hjem.

Valghypnose virker motsatt. Våkn opp, våkn opp! Vi sperrer opp øynene. Spisser ørene til det ytterste. Uendelige oppturer og nedturer. Ja, siden krigen har det meste gått rakt inn i himmelen eller lukt til helvete. Eller noe midt i mellom. Særlig de siste fire årene.

For ikke å snakke om de neste. Google vet alt. Trykk på en knapp og du finner partiet som passer best for deg. Siv stiller med trang kjole høyt på lårene nedringet nesten til knærne. Frisyren ofte en elendighetsbeskrivelse av ei hardt prøvet vekkerklokke. Velger, skal du til seteren for å gjøre deg fet? Trollet Jens nikker uavlatelig på vei, på vei mot hardt prøvede mål Ap ikke har nådd de siste sytti årene. Men i 2015 altså….

SV har mislyktes i miljøpolitikken her hjemme – bortsett fra å rense familier og lokalmiljøer for unger. Småpenger til beredskap mot oljesøl på norskekysten legger ikke Verden merke til. Derfor eksporterer Erik milliarder til ukontrollerbare miljøtiltak i utlandet. Slikt blir man verdensmester av! Vi må øke forbruket her hjemme: Løp og kjøp, sa partileder Kristin. Miljøaktivisten som havnet på Tinget ved å hevde, at overforbruk var årsaken til global oppvarming. Nå er overproduksjon, sysselsetting og makt til høsten selve lykken.

Sp fortapte seg til sosialismen. Herfra går det neppe noen vei tilbake uansett. Men slik kan partiet fortsatt hypnotisere Folket mot lave matvarepriser. Før eller siden havner vi jo innenfor EU. Hvem tror at middelklassen med boplikt, enebolig og dobbelgarasje, hytte på fjellet og cabincruiser da kommer til å stemme grønt?

Rødt; sosialistisk ideologi undertrykket og utryddet medmennesker på 1900-tallet uten historisk sidestykke. Klasseskillet må også utryddes i Norge uten for mye væpna revolusjon, smiler partileder Dale, og legger til: Forvandlingen inntreffer av seg sjøl når vi sjøl forstår, at demokratiet undertrykker oss på det verste. Partiet kan til høsten ende opp i nedoverbakken du vet med to ufordøyelige representanter. Kjære løver….

Hva med en sauebonde til statsminister? Venstre, partiet med aller lengst fartstid i å blende oss foran valg, snakker ikke med ull i munnen. Jens er en løgner når han hevder, at jeg bedriver politikk til fordel for Frp, sier Lars, språket er som kjent gitt mennesket for at vi skal skjule våre tanker. Frp i posisjon ville i løpet av et par perioder av nødvendighet nødlandet farlig nær sentrum. Et alternativ til ubrukelig sosialisme stadig lenger til venstre. I stedet fremstår vårt eldste parti som en klamp om foten på morgendagens mulige løsninger – eller?

Frp har hypnotiske meninger om mangt. Men innvandringen har partiet tatt radikalt på alvor. Fremtidige politikere må sørge for at landet ikke fylles opp med en million eller to islamister. Islam virker ikke spesielt fargerik på menneskeheten – uansett hvor den flykter fra.

Høyre hypnotiserte seg selv for lenge. Psykologene tok kvelden. Vekkerklokken ringte ikke. Nei, det er ikke alt som kan og bør bevares. Selv i dypfryseren blir den beste røkelaks harsk og må kastes.

Fins en øverste hylle i verdens beste land å leve i? Realpolitikk grumser gjerne til moralen i løpet av noen tiår. Men for Krf gjelder det jo å tjene Gud på en slik måte at man ikke ergrer djevelen. Så da så.

Trykk på en knapp….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *