Blåmandag for SV

SV gikk tilbake i samtlige fylker ved årets valg. Katastrofalt dårlig, noe NRK av eller annen grunn ikke fikk med seg i valgsendingen. Da valgnederlaget var et faktum, trøstet partileder Kristin Halvorsen sine feller med, at folket vil ha fortsatt rødgrønn politikk.

Det stemmer jo ikke. Folk vil tvert om ha mer Ap og adskilling mindre SV-politikk over hele landet, var den klare meldingen til partiet.

Over hele landet, og verre kan det bli.

For hevet over tvil vil Ap åpne for olje-og gassutvinning utenfor Lofoten, Vesterålen og videre nordover i kommende stortingsperiode og senere. Der ønsker man landbasert verdiskaping. Det var velgernes hovedbudskap til Jens Stoltenberg som trenger flere pensjonspenger. Folkets røst teller nok mer for Ap enn en mer og mindre tvilsom konsekvensutredning. I så fall må SV trekke seg fra regjeringssamarbeidet – eller havne under sperregrensen i 2013.

Var årets stortingsvalg spennende, så blir ikke fortsettelsen mindre attraktiv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *