SVs tapte miljødyd

SV kom til makt for å bekjempe overforbruket. Global oppvarming. Verdens undergang. I materialismens nytelse lå hovedårsaken til ildrøde bunnlinjer i klodens miljøregnskap, må vite. Finanskrisen kom som en gudegave på partiet som hadde vandret i ørken i førti år. Idelalistene kunne ha snørt igjen pengesekken for godt. Overtatt banker. Pekt nese til markedet. Kapitalismen lå halvveis nede i rennesteinene. Årelatt. Hva var det vi sa?

Skulle partiet endelig redusere forbruket av fornybare ressurser og gjøre sitt budskap til et udødelig standpunkt i landets og verdens miljøhistorie? Oppfylle sine våteste miljødrømmer?

Frem i lyset steg miljødronningen Kristin. Finansministeren. All makt i mine hender? Norsk venstreside og miljøbevegelser ventet med gledestårer på kinn. Markedet skalv i kjøpesentrenes grunnvoller. Børsen foldet hendene. LO lå i feber. Dommedag emnet seg i rampelyset. Halvert produksjon og tjue prosent arbeidsledighet i løpet av kort tid. Folket skulle skimte lyset! Kjenne smaken av barkebrød. Mindre vekst, lavere forbruk. Endelig! SV på vei mot målet!?

Men alt det hadde SV allerede fornemmet. Makt eller ny ørkenvandring? Forhatt av Folket? Enkelt valg! Løp og kjøp, formante en smilende finansminister. Øk forbruket, kjære borgere, mere overforbruk takk. Bruk og kast som du aldri har gjort før! Nå gjelder det å holde hjulene i gang på Mor Norge, ba SV innstendig. Oljepengene strømmet til oss. Vi løp. Miljøet ynket seg. Søppelhaugene stinker.

Året 2009 da SV tapte sin miljødyd for godt. Hvorfor opposisjonen ikke terpet på SVs tapte miljødyd i ukene før valget? Man burde jo senket partiet bare på den ene saken. Overforbruket som årsak til global oppvarming. Var det neste korsvei som skremte?

Vel. Den neste store miljøkonferansen er jo allerede erklært fiasko rekken av fiaskoer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *