SV forfølger Israel

Før 2005 var det SV sentralt og lokallagene som høylytt bedrev intens antisionisme. Nå redigerer partiet forfølgelse av Israel formelt ledet av finansministeren i den norske regjering, fordi hun styrer Oljefondets virksomhet. Til formålet bruker SV blant annet en palestinsk aktivist for å velge ut hvilke israelske selskaper SV-leder Kristin Halvorsen kan fjerne fra fondet.

Partilederen forsøker å skjule sin formaliserte virksomhet når hun skyver fondets etikkråd foran sine politiske antipatier. Opplysningene om møter med den palestinske aktivisten avslører imidlertid SV sin politiske agenda. Saken kommer ikke i et mindre grellt lys når man vet, at utenriksminister Gahr Støre åpnet for at Norge skulle anerkjenne Hamas, en terrororganisasjon fordømt av hele den vestlige verden.

Finansministerens behandling av Israel med Oljefondet som våpen – i lys av investeringer Oljefondet gjør i Kommunist-Kina, som har okkupert Tibet siden 1950-tallet, og der menneskerettigheter brytes på alle nivåer hver dag – ville sannsynligvis vært en polititisk skandale i land Norge sammenligner seg med.

Hvor er den kritiske journalistikken? Hvor er opposisjonen til den rødgrønne Regjeringen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *