0

Morsomt – om ikke annet…

SV brukte fire år på å skaffe barnehageplass til alle unger. Men så fant minister Audun Lysbakken ut at småbarnsfedrene må jobbe mindre overtid for å få mer tid til barna. Genialt, ikke sant? Særlig når heldøgnshagene kommer skikkelig i gang! Nei, sannheten er vel at det lønner seg at underbetalte mødre i stat, fylke og kommuner jobber mer…

Like morsomt lyder Regjeringen som surfer redere hjem på nullskatteyterbølgen! Ønsket er å skape ringvirkninger i gamlelandet. Joda, vi tror dette er innertier for de rødgrønne. For hvem vil vel ikke slippe å betale skatt? Jeg har forresten en kano hengende i taket i garasjen….

Men latteren tok virkelig av på økonomisidene til Aftenposten i dag! Økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe sablet på side 2 ned industrien så det holder: Industrien bidrar lite til verdiskapningen, hevdet professoren. Bare 13 prosent arbeider der, og disse står for bare 9 prosent av verdiskapningen i Norge.

Vi venter spent på kommentar fra LO. Sant eller uvitenhet fra professoren? På side 12 i samme avis! bekrefter admin.dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, at industrien må være smartere. For når olje og gass har gått opp i røyk så må industrien erstatte inntektsbortfallet. Men det er altså bare hvis det fortsatt eksisterer noen industri igjen her på berget. Og aller verst; vi må ha folk som er villig til å jobbe der for harde livet.

Her kommer barne-, inkludering-og likestillingsminister Lysbakken inn i bildet. Sannsynligvis har han fått i stand en lov som nekter folk å jobbe overtid. Særlig fedrene; han er jo pappa sjøl. Og har ringvirkningene fra redernes hjemkomst spredd seg skikkelig, ja så bor vi på Kanariøyene og er nullskatteytere alle sammen…

This entry was posted in Bloggposter - politikk. Bookmark the permalink.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *