Morsomt – om ikke annet…

SV brukte fire år på å skaffe barnehageplass til alle unger. Men så fant minister Audun Lysbakken ut at småbarnsfedrene må jobbe mindre overtid for å få mer tid til barna. Genialt, ikke sant? Særlig når heldøgnshagene kommer skikkelig i gang! Nei, sannheten er vel at det lønner seg at underbetalte mødre i stat, fylke og kommuner jobber mer…

Like morsomt lyder Regjeringen som surfer redere hjem på nullskatteyterbølgen! Ønsket er å skape ringvirkninger i gamlelandet. Joda, vi tror dette er innertier for de rødgrønne. For hvem vil vel ikke slippe å betale skatt? Jeg har forresten en kano hengende i taket i garasjen….

Men latteren tok virkelig av på økonomisidene til Aftenposten i dag! Økonomiprofessor Karen Helene Ulltveit-Moe sablet på side 2 ned industrien så det holder: Industrien bidrar lite til verdiskapningen, hevdet professoren. Bare 13 prosent arbeider der, og disse står for bare 9 prosent av verdiskapningen i Norge.

Vi venter spent på kommentar fra LO. Sant eller uvitenhet fra professoren? På side 12 i samme avis! bekrefter admin.dir. i Norsk Industri, Stein Lier-Hansen, at industrien må være smartere. For når olje og gass har gått opp i røyk så må industrien erstatte inntektsbortfallet. Men det er altså bare hvis det fortsatt eksisterer noen industri igjen her på berget. Og aller verst; vi må ha folk som er villig til å jobbe der for harde livet.

Her kommer barne-, inkludering-og likestillingsminister Lysbakken inn i bildet. Sannsynligvis har han fått i stand en lov som nekter folk å jobbe overtid. Særlig fedrene; han er jo pappa sjøl. Og har ringvirkningene fra redernes hjemkomst spredd seg skikkelig, ja så bor vi på Kanariøyene og er nullskatteytere alle sammen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *