Forsvarets nye klær

Nyutnevnt sjef for Forsvaret, Harald Sunde, hevdet nylig i Oslo Militære Samfund at få land i verden står bedre rustet til å forsvare seg enn Norge. For å underbygge påstanden og spre trygghet ser generalen det som en særlig viktig oppgave å synliggjøre Forsvaret:

Norge har ikke hærkapasitet til å forsvare en bydel i Oslo; minst tredjeparten av våre 57 kampfly er til enhver tid ikke operativ; mesteparten av marinen ligger i bøyene; spesialstyrkene bare hjemom av og til for å hvile ut fra kamper i Afghanistan og et heimevernet uten økonomisk evne til å øve mannskapene.

Tja, hva skal vi svare generalen? Jo, i en slik tilstand ville vi følt oss utrygge selv med en lutfattig bananrepublikk som nabo. For ikke å snakke om et ustabilt Russsland, nordområder full av gass og olje, NATO i økende grad spredt over hele verden og et økonomisk svekket USA.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *