SV favoritt Cháves

Siden 60-tallet har SVs (SFs) mål vært å samarbeide nært med Afrika og Sør-Amerika, Vekst og Velstand, Universitetsforlaget 1989. Vesten var for lite sosialistisk, sterkt overvektig og udemokratisk, messet norsk venstreside som krysset Muren begge veier uten å bli skutt på.

Med et Afrika i ruiner fikk sosialismen på frammarsj i Sør-Amerika SVs røde hjerte til å banke fortere. Hva var det vi sa?! Nå ser det imidlertid ut til at et politisk hjerteinfarkt er under full utvikling i regionen. I land etter land der ønsker folk seg mindre sosialisme, mer frihet og høyere levestandard. Sosialist og USA hater Hugo Cháves har luktet lunta under sitt kommende fall:

-Jeg forlanger absolutt lojalitet overfor mitt lederskap, alt annet er forræderi. Jeg er ikke individ, jeg er folket slo den omstridte presidenten fast under en tale i Caracas nylig, Aftenposten 25. januar 2010.

Slik taler et ekte diktator. Sosialismens vekst og fall på 1900-tallet utviklet seg til kommunisme. Det tyder på at Venezuela under Cháves kan komme til å gå en blodig skjebne i møte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *