Villfisk kan bli kreftfremkallende

Ja, så står det i en liten enspaltet notis på side fire i Aftenposten den 17. mars 2010. Årsaken er en kraftig økning i kjemikaliebehandlingen av norsk oppdrettsfisk. I kampen mot lakselus brukte oppdretterne fem tonn kjemikalier i 2009. Det er tjuetreganger så mye som året før.

Mattilsynet, står det, er bekymret for virkningen på villfisken som svømmer omkring UTENFOR mærene (Sic!). Tilsynet vurderer likevel ikke den økte kjemikaliebruken som farlig for konsumentene. Hva vårt offentlige tilsyn for mat og helse mener om kreftfaren ved å spise fisken som oppholder seg INNENFOR mærene, nei det sto det ikke noe om. Kan årsaken være at oppdrett av laks er landets nest største eksportnæring? Og at saken gjelder arbeidsplasser i utkantene? Og at det gjelder å ligge lavt i forhold til de store markedene utenfor Norge?

Selvsagt! Bukken og havresekken i Statens tjeneste. En velkjent metode. Menneskeliv blir i slike sammenhenger åpenbart av mindre betydning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *