Treholt var toppspion

Dersom pengebeviset er falskneri, håper vi det blir grundig avslørt. På den annen side; pengebeviset framstilles i mediene på en slik måte at den historieløse kan bli feilinformert; man sitter med et inntrykk av at om politiet trikset med dette beviset, så er Treholt uskyldig dømt. Men pengebeviset var bare en liten del av det som førte Treholt inn bak murene. Tjenestemannen satt dypt inne i norsk politikk. I løpet av de omlag 17 årene han omgikkes med KGB leverte han graderte dokumenter, mottok penger og utla seg nokså sikkert om norsk taktisk-og strategisk politikk, innenriks og utenriks, av uvurderlig betydning for russerne.

Arne Treholt utviklet seg til toppspion for kommunistene mellom 1967 og 1984 og fikk straff som fortjent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *