Sosialistisk troverdighet

Ikke alle er egnet til å klatre i kunnskapens tre. SV og kunnskapsminister Kristin Halvorsen minner oss stadig om at Gaza er verdens største utendørs fengsel; Halvorsen har som kjent et uttalt mål om å føre det norske folk inn i sosialismen. Da er det naturligvis lett å overse at ideologien som partiet vil tufte oss på i fremtiden gikk grundig fallitt mellom 1917 og 1989. Og hvem har sagt at historien ikke kan gjenta seg? Den gjør jo det hele tiden, skal man tro historien.

Er det derfor det heller ikke står bedre til med kunnskaper om Nord-Korea? Vel, i alle fall bedriver ikke SV og kunnskapsministeren noen som helst pedagogisk virksomhet i vårt offentlige rom om en utendørs sosialistisk konsentrasjonsleir som sultet i hjel to, tre millioner egne innbyggere, eller omlag ti prosent av befolkningen, på 1990-tallet. Bare en Nobelkomite tør å fornærme kineserne. Men å hevde at Nord-Korea er tidens største utendørs fengsel bør kunne gå for lederskapet i norsk venstreside? Selv om Kina som regimets viktigste støttespiller blir sure? Nei, her gjelder realpolitikk, handelsavtale, penger og makt og hva skal man da med moral? Fortsatt banker røde hjerter under mørke dresser og hvite skjorter i sentrale byråkratiske og politiske miljøer, skal man tro Bjørn Nilsen. Da forundres man ikke over at en statssekretær i UD for litt siden uttalte, at Norge måtte på parti med Kina, verdens kommende stormakt inn i fremtiden.

Hvorfor ikke Halvorsen og SV er høyt på banen mot konsentrasjonsleiren Nord-Korea? Man har jo vært det nesten daglig om USA og Guantanamo. Der satt noen hundre mistenkt for terrorisme. Utslag av religiøs-politisk galskap som rir verden som en mare. Nei, sosialisme i praksis fungerte ikke i Nord-Korea. Heller ikke på Cuba. Og det begynner å røyne på i Latinamerika. Så hvorfor rippe opp fallitten? Vel, i SVs våteste drømmer kan den jo fungere på en eller annen måte i Norge og Europa. Ja, SV-lederen skulle sogar forandre hele verden da partiet hadde tjue prosent oppslutning i folket.

Men Folket har sviktet. Nå har SV seks prosent oppslutning. Det rødgrønne regimet er i fritt fall. Man misliker åpenbart sosialisme neddopet i aldersinstitusjoner, bakerst i helsekøer og underbemannede skoler. Så hvorfor legge byrder til nedturen med å snakke om et okkupert Tibet – eller noen millioner nordkoreanske uskyldige menneskeliv – når man kan holde opp 9 depte «fredsaktivister» sjøveien til Gaza for å skjule sannheten om sosialismens historie og nederlag? Eller er disse forholdene nettopp grunner til at partiet har mistet sin troverdighet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *