Perspektiver på ideologi

Walid al-Kubaisi forteller med sin film at islam tar mål av seg til å erobre Europa redigert av Det muslimske broskapet. Det får Thomas Hylland Eriksen til å redusere Kubaisi til en fargeklatt med uvante og orginale perspektiver, Dagsavisen. En fortellerstemme du ikke må ta på alvor; mørkemann fra Sørlandet paret med eventyr fra Tusen og en natt; Kubaisi ser spøkelser på høyløys dag. Velkjent metode om enn lite intellektuelt redelig. Hylland Eriksen på tomgang for en gangs skyld.

Nå, det gjelder av og til å dyrke historieløsheten:

På begynnelsen av 1920-tallet hoppet en tidligere korporal opp på et bord i en ølkneipe i München. Fyrte av revolveren mot taket og utbasunerte tusenårsriket. Godt og vel tjue år senere tok han livet av seg i en bunker i Berlin. Europa lagt i ruiner, og minst tjue millioner mennesker i for tidlige graver.

Men allerede før Adolf Hitler proklamerte en annen syk, totalitær ideologi et kommende verdensherredømme. Herrene Lenin, Stalin og Mao forsøkte med Marx i baklomma å ta over. Det endte i 1989. Da lå minst 100 millioner egne innbyggere igjen på den ideologiske galskaps slagmark.

Den islamske verden teller om lag 1,3 milliarder mennesker. Er det mulig å stoppe et par, tre hundre millioner muslimer fra å innvandre til Europa? Det må i så fall skje med fysiske metoder. Europa er jo demokratisk. Et politisk system det er lett å etablere seg i. Har islam planer om å invadere kontinentet trenger man ikke avfyre ett eneste skudd. Man ankommer bare rett og slett og blir tatt i mot med åpne armer.

Islam er i dag merkbar i mindre europeiske stater og i økende grad i byer over deler av Vest-Europa. Minner det om tradisjonell strategi for påvirkning og maktutøvelse? Integrering stoppes jo av religiøse og sosiale lover undertegnet islam. Krav om tilpasset sharialovgivning øker. Moskeer bygges. Organisasjoner utvikles med offentlige støtteordinger. Bydeler okkuperes. Moralpoliti overvåker frafalne. Liker man ikke hva som sies i det offentlige rom, marsjerer man med knyttede never opp foran Stortinget. Snart kommer skoler bare for muslimer. Når blir det lyd fra minaretene?

Islam sprer frykt over hele verden. Du kan ikke si hva du vil. Du må innrette deg eller så smeller vi av ei bombe under føttene dine. Dersom USA, NATO og Vesten begår overgrep i krigssoner stormer det i gater og på nettsteder. Islam dreper muslimer på torg, i moskeer og på gater i de samme krigssonene og utenfor. Ingen teller ofrene kvinner og barn. Det marsjeres ikke i gatene. Norske muslimer er tause. Hvorfor? Mao var beredt til å ofre halve befolkningen for å herske over verden. Er det en tekning man finner innenfor islam?

Det muslimske brorskapet er en moderat og demokratiserende kraft, fremholder Hylland Eriksen. Hvorfor glemme Hamas som ble etablert av det samme brorskap med hovedformål å utslette staten Israel?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *