Arne Strand på tomgang

Arne Strand fremstår i Dagsavisen 8. desember i et toneleie på nivå med en eller annen politisk ungdomsorganisasjon på venstresiden siden SUF: Man skal ikke lese mellom mange linjer for å skjønne at USA er en konstant trussel for verdensfreden; en totalitær stat som styrer og steller med det verste utenfor og innfor landets grenser; en makt som gir blaffen når det står på som verst: en samarbeidspartner ikke til å stole på.

PST har selvsagt ikke kontroll over islam i Norge. Det ville jo i så fall være en stor nyhet tatt i betraktning at selv om vi er verdens rikeste land, så hangler det og går på de fleste områder der Staten styrer og steller. Situasjonen er neppe annerledes i PST enn innenfor eldreomsorg og sykehusvesen: Underbemannet og underbetalt med sterkt behov for bidrag fra private institusjoner.

Nå truer en fascistisk del av islam muslimske og vestlige samfunn. Norge, som vissnok i årevis har huset mulige ledere for folkemord, trenger sannsynligvis all hjelp den kan få fra briter og amerikaneren og andre. Vi tror i motsetning til Strand at tilbud fra samarbeidspartnere siden 1. verdenskrig og 2., som ved USA, burde vært vurdert på en annen måte, og slik ganske sikkert bidratt til større innsikt og kontroll med terror som i årevis har ridd verden som en mare.

Ta heller en tur innom amerikanske gravlunder i Europa. Der står korsene over en epoke, der det europeisk samfunn ble reddet fra nazismen takket være enorme bidrag blant annet fra det forhatte Amerika. I etterkant var det NATO med USA i front som sørget for at kommunismen i øst sakte og sikkert utåndet mot den demokratiske mur i 1989.

Det går ikke an å underslå at islam skaffer seg stadig større livsrom i Europa. Kombinasjonen massiv innvandring, global terror og organisert virksomhet på demokratiets premisser kan selvsagt være en tilfeldighet. Hva det kan føre til vites ikke. Utvklingen maner i alle fall til ikke å sovne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *