Sosialistisk skolepolitikk – nei takk!

Utdanningsminister Kristin Halvorsen innrømmer indirekte i DB at sosialistisk skolepolitikk ikke duger. Annet tør partilederen ikke. Folk og medier har nemlig gått SV etter i sømmene. Man har forstått at lærerne og skoleledelsen må ta tilbake styringen i klasserommene. Det er et ansvar elevene med ansvar for egen læring ikke kan hamle opp med.

Nå skylder SV på folket. Ansvarsfraskrivelse i tradisjonell (latterlig)sosialistisk stil. Minner forbausende om Ulbrechts-regimet i DDR (som gamle SV flørtet intenst med til langt ut på 1970-tallet) etter arbeideropprøret i 1953. Man proklamerte høyt at folket hadde misbrukt regjeringens tillit. Og hvis ikke folket leverte måtte folket byttes ut!

SV har sittet ved roret siden 2005. Milliardene som kunne vært brukt på skolen, sløste partiet av ideologiske grunner vekk på barnehager. Sosialisme må starte i rugekassene er sosialismens våteste drøm. Samtidig var det viktig å holde hele folket i arbeide for å opprettholde produksjon og overforbruk (om enn på tvers av SVs tidligere miljøkamp). SVs mål er at folket skal eie produksjonsmidlene en gang i fremtiden. Bare så vi vet det.

Snart er det kommunevalg. Folket sier det vil stemme på partier som prioriterer skolen. I denne kategorien kommer ikke SV som beskylder foreldre og foresatte for barns manglende kunnskapstørst.

Hva duger best; bytte ut folket eller partiet SV i kommende valg?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *