Opplev Larvik!

Politikk er kunsten å holde øye med vanskeligheter, bedømme dem galt og sette uegnede midler inn mot dem. Går det an? Vel, sitatet passer som hånd i hanske på et politisk flertall i kommunen. Man bevilget 200000 til sirkus Melodi Grand Prix. Sparkepiker i halvnaken glamour med unevnelig stemmeprakt. Fremført i underskuddsforetak som Bølgen eller Arena. Opplev Larvik?

Gamle mennesker kjemper for sin rett i underbemannede kommunale institusjoner, venter på hjemmehjelpere som ikke kommer eller vansmekter i andre offentlige køer. Det har man jo tilgitt de folkevalgte i årevis. Politikerforakt har blitt en tilstand. Vi får de politikerne vi fortjener. Derfor. Raseri ene dagen, glemt den neste. Vi gjør jo så godt vi kan, lyder omkvedet. Og vi bærer over med dem. Til folkets utvalgte spytter på trengende mennesker med pengemangel, rikets mest fornemste nød. Opplev Larvik?

Hvordan greier disse politikerne å holde seg ved makten i årevis. Gjengangere med åpenbare sykdomstegn i sitt moralske sinnelag. Forkvaklet politisk opportunisme som hengsler av alminnelig vett og forstand når det trengs som mest. I årevis har man prøvd å lokke ungdommen tilbake. Gull og grønne skoger. Velkommen hit! MGP kommer til byen!! Opplev Larvik!!!?

En skakkjørt kommune. Mishandlet av sikkert gode mennesker på bunnen, men utpregede politiske middelmådigheter i toppen lurer man på. Med større sans for politiske maktkamper og posisjoner fra høyre til venstre enn godtfolks ve og vel. Og 200000 gjødsler kanskje husmannsplassen Sps håp om større velgertilslutning enn den man finner på scenekanter i gåstolinstitusjoner. Det må Krøgli ha tenkt. Opplever man da Larvik?

Trygghet er sentralt i alle menneskers tilværelse. Men budskapet fra et flertall i kommunestyret skaper angst. Reflektert i institusjoner som normgivende tilstand for politikkens hverdag. Er det fremtiden? Kronerulling til glamour, show og business. Larvik, hvor er det? TV-seere ynker seg over elendige tekster, dårlig melodier og lurer på hva Norge holder på med. Mens gamle krabber rundt i kommunale institusjoner og vasker gulv med brukne håndledd. Er det Larvik?

Vel, tja, nei, men på kulturen skal jo mennesket gjenkjennes, ikke sant?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *