Går politikerne til bunns?

Første januar 2012 trer Samhandlingsreformen i kraft. Den gjør kommunene ansvarlig for folks helse i større grad enn før. Forebyggende arbeid sparer samfunnet for helsekroner på sikt.

Vel vitende om reformen, foreslår rådmannen kutt i overføringene til bassenget i Gurvika med 200000 kroner. Bassenget betjener fem hundre mennesker hver uke. Det gjelder i stor grad friske over middagshøyden som vil opprettholde tilfredsstillende fysisk form. Minst like viktig er det varme saltvannet for pasienter med diverse kroniske lidelser, uttaler fysioterapeut Oscar Ridder Nilsen til ØP. Det fins ingen alternativer, sier Ridder Nilsen, som har arbeidet med pasientgrupper i førti år.

Vi har ikke vennet oss til rådmannens tidligere krumspring med smertefulle økonomiske mageplask på bunnlinjene. Larvik lider på ubestemt tid under vanskelige kår. Spørsmålet er om politikerne sluker byråkraten rått. Det har man gjort før for småpenger. I så fall risikerer man at Gurvika tørrlegges. Det går som vanlig det ut over grupper som trenger bassenget mest.

Samhandlingsreformen er et ektefødt barn av Arbeiderpartiet. Helseminister Bjarne Håkon Hansen tok de første svømmetakene. Gruppeleder Truls Vasvik (Ap) antyder sterkt i ØP 18. ds., at det neppe blir snakk om å kutte bidraget til Gurvika. Skal vi tippe at partiet, og resten av kommunens nyvalgte regime med en Ap-ordfører i spissen, flyter til budsjettet slår inn på bassengkanten?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *