Pervertert idealisme

Regimer i Sovjet-Unionen tok livet av om lag seksti millioner egne borgere mellom 1917 og 1989. Mao avlivet om lag 40 millioner (Nina Witoszek anslår opp mot sytti millioner i kronikken Den kinesiske dragen, Aftenposten 21.11. i år). Tallene bekreftes i FNs Human Development Report, 2002 side 87, engelsk utgave.

Har Fredrik Græsvik karakterisert kritikk av kommunismen som hatretorikk, så hører han definitivt til kategorien nyttig idiot i kretsen av norsk venstre som strever så hardt i historieløshetens interesse.

Holocaust er et annet bestialsk vannmerke i det opplyste menneskets historie. En herre med bart hoppet opp på et bord i en ølkjeller i München i 1923, skjøt i taket og proklamerte revolusjon. Tjueto år senere hadde han sendt seksti millioner mennesker under torva.

Kommunismens bestialitetene er lite kjent. Underkommunisert i skoler og offentlige debatt. Men den ideologisk plattformene lever videre. Først og fremst i partiet Rødt her på berget. Men også i SV og deler av Aps venstreside; det gjelder å skjule det faktum at sosialismen spilte fallitt på 1900-tallet. Israel har vært forsøkt utslettet i tre kriger. Den nærmeste fienden er Den arabiske liga som teller ca. 300 millioner muslimer. Hamas ble utplassert av Brorskapet. Terrororganisasjonen skulle være spydspiss for å utslette staten Israel. Nylig godkjent av EU. Ikke overraskende etter å ha lest boka JØDEHAT, Antisemittismens historie fra antikken til i dag, Cappelen Damm, 2005. Ingen plyndret, undertrykket, hetset og foraktet jødene verre en elitene i Europa.

Er muslimske foregangstater for jødehatet som preger vår tilværelse i økende grad, farligere enn en herre med bart med pistol?

Neida, tidenes lengst varslede folkemord er et ikke-tema i norsk debatt. Pytt, pytt! Mens årsakene til sosialismens fall tåkelegges med taushet, alle mennesker er ulike eller unike om man vil, så har antisemittismen ikke bare overlevd. Et par tusen års jødehat sitter fortsatt i ryggmargen på islamismen og deres medløpere, det vil si deler av europeisk elite på høyre og venstresiden. Bilder og tekst av ruiner og døde barn og steinkastende ungdom og flyktningeleirer i Gaza og på Vestbredden har i tiår figurert nesten daglig i norske medier uten særlige motforestillinger. Utviklingen har sakte og sikkert medført at om lag 38 prosent av spurte i en undersøkelse (Holocaustsenteret) mener Israel behandler palestinerne slik Hitler behandlet jødene.

-En galning ler rått under sin bart.

Den muslimske verden er dominert av familiære, autoritære og totalitære regimer. I boka DRØMMEN OM DET FULLKOMNE SAMFUNN, Fire totalitære ideologier – én totalitær mentalitet?, Aschehoug 2011, likestiller professor Øystein Sørensen islamismen med kommunismen, fascismen og nazismen. Konklusjonen er vel begrunnet.

I antoloigien INTELLKTUELLE OG DET TOTALITÆRE, Pervertert idealisme, Dreyer 2014, problematiseres hvorfor fremtredende intellektuelle sluttet opp og slutter opp om totalitære regimer. Svaret er sammensatt. Intellektuelle mennesker virksomhet dreier seg om ideer. Det tenkes store ideer om frigjøring, fred, rettferdighet lykke. Man blir overbevist om de storslåtte løsninger. Tusenårsrikene lever slik vi kjenner de fra kommunismen og nazismen. Elitene er overbevist om at de vet bedre enn andre. Man holder fast på sine storslåtte ideer. Og før dagen gryr risikerer de å bli fanger ikke av ideen, men av historien. Den endelige løsningen ble fullbyrdet…

Hvorfor slike problemstillinger i årevis ties nådeløst i hjel av samtlige mediers korrespondenter i Midt-Østen og norsk venstreside hjemme? Svaret gir seg selv.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *