Musebrølet SV

Sosialistisk Folkeparti (SF) ble stiftet i 1961. Kamp mot kapitalisme, EØS, EU, USA og NATO har vært partiets samlede høydepunkt. Liberale europeiske demokratier har aldri vært venstresidens vei til frihet og velstand. Derfor fikk SV aldri innflytelse på norsk politikk. Partiet valgte motsatt av det folket i Norge sluttet rekkene etter 1945. Åtte år i regjering ribbet SV for all troverdighet. Selv dagens partiformann måtte tre tilbake fra sin ministerpost i vanære.

SVs politikk er uspiselig for Krf, skrev Heming Olaussen i ØP for en tid siden. Men partiets oppslutning siden 1961 viser at det er SVs ideologiske grunnlag som er uspiselig for folk flest. Veien til det fullkomne sosialistiske, fullkomne samfunn endte i ragnarokk av undertrykkelse og fattigdom og nød. Dagens Venezuela er dagens skrekkeksempel. Samtidshistorien kan selv ikke SV lure seg unna. Dagens Norge blir ikke bedre av å ta fra de rike og gi til de fattige.

Sosialismen fungerer ikke i praksis. Mennesket vil alltid mangle noen laster for å bli fullkomne. Mennesket foretrekker et samfunn passe blandet med egennytte og fellesnytte. Dit rakk Norge fram med godt, sosialdemokratiske håndverk. Utviklet i forståelse og samarbeide med partier fra sentrum til høyre; Vekst og velstand, Norsk politisk historie 1945-1965. Fundamentet i dagens Norge ble tuftet og trygget på blandingsøkonomi, nært samarbeide med liberale vestlige demokratier, NATO og USA.

Olaussen raljerte over et samarbeide mellom Ap og Krf etter høstens valg. Suppe i sentrum, kalte han det. Dårlig timing som vanlig. Museumsvokteren ser helt bort fra at denne suppen har bidratt til Norge som et av verdens beste og lykkeligste land å leve i. Rødgrøten SV vasset rundt i, derimot, sendte partiet sakte og sikkert på stø kurs mot sperregrensen etter åtte år. -SV-sosialisme er å koke suppe på rusten spiker. Sånt kan medføre blodforgiftning. Historien taler klart om akkurat det. Folket har alltid skjønt det. Vi er for lengst informert.

-Musebrøl har ingen kraft.