Lenke

Dersom unge stemmer skal våge å ta del i samfunnsdebatten, både i politikken og i kommentarfeltet i ØP og ellers, må tonen og ordbruken til en del grinebitere og «eksperter» bli en helt annen, skriver nyhetsredaktør Henning Rugsveen i ØP 24. ds..

Rugsveen bruker lett omskrevet sokratisk floskel for å lede oss inn på den smale vei. For å gjøre verden til et bedre sted bør vi nå begynne å gjøre gode gjerninger for andre; Tenker vi det rette, gjør vi det rette. Altså snakke politikere og byråkrater og andre samfunnsbeskyttere frem og opp enten de fortjener det eller ikke. Alle har jo noe godt i seg, ikke sant, bare ikke eldre grinebitere og «eksperter» over femti år.

Vi børster støv av våre knær i pur beundring over dypsindigheten. Man skulle nesten tro at redaktøren var humanetiker. Inntil vi blar tilbake til ØP den 13. ds. og kommentaren «Tøff skolestart som pappa». Der raljerer Rugsveen over logistikken (avansert forvirring) satt i verk ved Tjodalyng skole. Ja, i en grad at redaktøren skriver uthevet «System i galskapen» (Sic!). Uten spørsmåltegn; han konstaterer! Altså at noen er gale; adressert til skolesjef Tuva Enger, rektor og en eller annen IT-ansvarlig. Hvem snakker hvem ned? Skremmer vekk? Kaller andre for tullinger og det som verre er?

Nei, hvem snakker Larvik kommune den ene eller andre veien. De gale, grinebiterne, forståsegpåerne. ØP-journalister som banner og sverger i Bybloggen. Eller ØPs redaksjonelle utbrudd i egne og andres skriverier om elendighetstilstander i årevis håndspålagt av politikere og byråkrater som skulle visst bedre. Eksemplene er mange. For mange. Av naturlige grunner, syns det nesten som om. Og når dette lederskapet ikke skjønner at Stavern trenger flere fastleger enn Helgeroa og Nevlunghavn, ja da må det være lov å hakke noen i hodet med tastaturet. Akkompagnert med å grine høylytt. For ingen trenger statistikk til det. Og særlig ikke endeløs politikerspråk, slik en treffende kommentar presiserte den 24.ds. i ØP. Bare en smule sunn fornuft.

Det er neppe tonen og ordbruken i ØPs kommentarfelter som skremmer fra deltakelse i politikk og debatt. Det klarer en vanstyrt kommune helt fint på egen hånd. Mange ser ikke lenger prat, men bare mulige løsninger etter neste valg. ØPs redaksjon må til da og senere, i tekst og bilde, av nødvendighet fortsette med å snakke kommunens tilstand opp, men også ned. Det er ironi på sitt beste og verste…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *