Jøden som barnemorder

Stanken fra ”heksebålene” lå over Europa. Kirkens menn brant enkeltmennesker, grupper mennesker og hele landsbyer. Fra dette kulturelle utviklingstrinnet vokste en av de mest djevelske løgnene om jødene frem: Jøden som barnemorder; blodet fra drepte barn ble brukt for å tilvirke usyret brød til påskehøytiden.

I sin tid som utenrikskorrespondent rapporterer Lars Sigurd Sunnanå så ofte han kunne via folkekanalen NRK-Dagsrevyen begravelser av barn som var drept i sammenstøt mellom den israelske hær og ”aktivistene” i Gaza og på Vestbredden. Det ble etter hvert grunn til å anta at raffinementet ikke hadde annet budskap enn å vedlikeholde av myten om jøden som barnemorder satt i samtidens kontekst.

Odd Karsten Tveit har i skrift og tale i årevis demonstrert sin avsky for israelere. Nå har Tveit tatt opp tråden etter Sunnanå. I søndagsrevyen den 20. ds. rullet gravfølget til en ti års gammel jente over skjermen. Tveit rapporterte omhyggelige at jenta hadde sittet i en drosje sammen med sin tante: Vi siktet på hjulene, hadde soldatene sagt. Men Tveits budskap var ikke til å misforstå: De israelske soldatene siktet naturligvis ikke på bilhjulene, men på jenta, ellers hadde de jo truffet tanta, ikke sant?

Det er interessante og alarmerende at den politiske og redaksjonelle ledelse i NRK-Dagsrevyen lar vinklingen fortsette. Innser man ikke at disse barnedrap-sekvensene i særlig grad bidrar til økt intisemittisme i Norge?

Postet i min Dagbladblogg 20.03.06

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *