Amalgam, stråling, asbest – helt ufarlig!?

Ja, det har norske helsemyndigheter hevdet til dels hardnakket i mange tiår. Støttet seg til deler av forskningen som har rapportert negative funn. Andre resultater har behendig vært unngått. Norsk forskning har vært minimal her som på mange andre områder.

Det er livsfarlig å innånde asbestfibrer. Men det er helt ufarlig å svelge fra hundre tusen til et par, tre hundre millioner per liter vann daglig. Hevdet Statens Institutt for Folkehelse (SIFF) i mange år (og gjør det fortsatt) Og hva som skjer når fibrene bringes inn i husmiljøene med vannet, der vi også puster inn, se det vet ingen særlig mye om. Det kan vi bare tenke oss til. Selv egne forskningsresultater sløret SIFF til. Feiltolket, heter det. Nå viser nye undersøkelser, at asbest i drikkevann gir grunn til bekymring.

Elektromagnetisk stråling har også vært et bekymringsløst område for helsebyråkrater. Nå erkjennes det, at brukere og avkom fra brukere har fått store skader ved bruk av apparater og kanskje også i nærheten av andre objekter.

Kvikksølv er et av de farligste miljøgifter vi har – men ikke når det forekommer i amalgam i tannfyllinger. Mest skadelig for dyr på toppen av næringskjeden (mennesket). Alvorlige skadevirkninger forekommer på nervesystemet, nyrer og kontaktallergi. Kan gi fosterskader. Amalgam forårsaker spenninger på opptil 300-500 milliampere i munnhulen. Virkninger er hodepine og nakkesmerter.

Kjedelige problemstillinger folk helst ikke vil høre om. Javel. Opplysninger vi helst unngår. Det skjer jo ikke meg. Men ennå farligere å la være. Bare mediene kan bidra til å opprettholde trykket på myndighetene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *