Forviring i NRK

NRK-Dagsrevyen anklaget søndag kveld USA for å bedrive tortur på Guantanmo-basen. Et ukjent antall fanger skulle blitt tvangsforet med rør gjennom nesen. Jeg blødde, skrev en fange hjem. Hvem som hentet posten til «kilden», vites ikke… For ikke snakke om hvorden slike blodige historier kunne slippe gjennom sensuren… Men verden er opprørt over slik tortur, sa programlederen flere ganger. Og en fortørnet norsk lege antydet, at moralsk sett måtte legene som hindret fangene i dø, nærmest ansees som krigsforbrytere (hva Hippokrates ville sagt dersom han visste om 15000 fosterfordivelser per år siden 1978 på offentlige sykehus derimot…).

Deretter dro NRK-Dagsrevyen til Sudan. Vi fikk se flyktningleirer og sultne mennesker, men også velkledde kvinner i fargerike drakter. Derimot var Folkekanalen taus om massemordet på 300 000 innbyggere, redigert av regimet i Khartoum og arabiske leiesoldater; ingen informasjon om daglige drap og massevoldtekter; ingen analyser om hvorfor det islamske regimet, som styrer etter sharia-lovene, nekter ikke-afrikanske FN-styrker å komme inn i landet; taushet…

Ettersom NRK ikke er i stand til å vurdere moralske forskjeller mellom neseblod og massemord, drap og voldtekter, burde man ikke sende Kåre Willoch til området. Det kan jo hende at nåværende statssekretær i UD, Raymond Johansen, ville fungert som døråpner til regimet slik han introduserte Willoch for Yasser Arafat

Etterpå fikk jødene sin dose. Dramatiske bilder av en istykkerskutt bil og meldingen om at Israel hadde drept 15 palestinere de siste dagene. Men årsakene til angrepene måtte søkes andre steder
Antisemittisme i den arabiske verden? Vel, sa en prest tilsluttet Palestinakomiteen i Norge lørdag morgen på NRK-radio, de har jo Sions Vises Protokoller. Men så er jo muslimske uttrykksmåten ikke som i Vesten. Så, nei…antisemittisme er lite utbredt på de kanter, sa presten …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *