Sentrum – offentlig korrupsjon

Larvik sentrum foræres kapitalinteresser for slikk og ingen ting. Og ikke nok med det. Kommunens skattebetalere må legge ut for strømmen som skal gå med til å varme profittens skosåler i uoverskuelig fremtid. Beregnet til 100 000 kroner om året, altså en femtedel av hva det koster å drifte en vanlig enebolig. Skal vi le? Hele avtalen er fremforhandlet – etter beste skjønn – av en byråkrat i eiendomsavdelingen og forelagt plan-og økonomikomiteen på vei inn i møtelokalet i går kveld

Take it or leave it?!

Der ble «skjønnet» godkjent av alle politiske partier unntatt (honnør til) SV! Sjelden har vi sett evneløshet av slik karakter demonstrert. Vi snakker om å forstå offentlige verdiers betydningen som fellesverdi. Men transaksjonen gir økt forståelse for at politikk, slik ordet i økende grad blir forstått av stadig flere velgere, ikke er annet enn en særlig form for «korrupsjon». En ting er at en søkkrik nasjon gir søkkrike investorer fordeler. Noe ganske annet når en lut fattig kommune lar seg presse. Uegnede byråkrater kan omplasseres. Problemet er at til neste år må vi velge mellom akkurat de samme poltikerne…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *