…sin skjeve gang

Meningsmålinger er den nye tids ledestjerne for politikere og folk flest. Drøm og virkelighet. Nylig gjorde Venstre et kjempebyks på sin lokale melkevei. Partiet økte med hundre prosent på en måling i ØP. Det ene mandatet var nok til at Hallstein Bast drømmer hardt om å bli ordfører. Bast er som kjent ikke bare en mann av mange ord. Han har også forgapt seg på brystpynten til ordføreren i lyst og nød. Slik passer han utmerket som moromann, men som fører på vippen?

Myten sier, at om linerla vipper med brystet vendt mot deg om våren, betyr det ulykke. Nesten ti tusen tilhengere av det omstridte spahotellet vippet fornøyd med stjerten i dagens ØP. Tør vi nesten tenke på hva som kan skje med hotellplanene, når ja-folket viser fremsiden nesten midtvinters? Men fortvil ikke i Lillevik. Hell i uhellet kan komme til å bli to spahoteller. Med tanke på at det ene skal dra Larvik ut av fattigdommen; hva kan da ikke to spahoteller komme til å bidra med bortsett fra å likvidere alle andre hoteller i byen?

Politikerne kan jo ikke annet enn si ja. Om det er disse liggestedene som får optimismen i sentrum til å stige, vites ikke. Men Larvik har behov for nye barer og restauranter, sier «Mitt sentrum»-leder Petter Vatne. Vi kan se frem til tre nye steder, der også korttidsopphold koster flesk. Det var før i tiden en kveld ute kostet femti kroner. I dag ser konjakken i glasset ut som dugg på brilleglassene og koster det dobbelte. Er annet å vente enn at vi raver rundt i syden året rundt og sper på med litt julehandel i London og Paris?

Blott til økonomisk lyst og tvang har vi i årevis dumpet ungene vår i barnehager og skolefritidsordninger. Nå går det på livet løs også i Farrishallen. Snart den eneste svømmehallen i kommunen med vann i bassenget. Hva vil våre etterkommere mene, spør Karin Gustavsen Tvetende i dagens ØP-kommentar. Det lurer vi også på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *