LO og Cuba

Amerikanskeide Scandic Hotels nekter cubanere å bo på hotellet. LO protesterer kraftig. Vi er enig. Amerikansk utenrikspolitikk har ingen ting i norske hotellkorridorer å bestille. NRK Dagsrevyen meddelte i kveld, ikke overrskende, at flere politiske partier kom til å demonstrere utenfor USAs ambassade.

Gjerne det.

På den annen side; Cuba er et klassisk diktatur (diktatur er det motsatte av demokrati). Et av de siste i verden og det verste på sine kanter. Ettpartistaten der de aller fleste menneskerettigheter har vært brutt i mange tiår. Men til tross for tilstanden, kan vi ikke erindre at LO og norsk venstreside – i og utenfor Stortinget – noensinne har demonstrert utenfor Cubas ambassade i Oslo. Og ikke bare det. Nåværende regjering bøyde seg for diktatoren Castro etter direktiv fra LO om ikke å invitere cubanske opposisjonelle til 17. mai feiringen i 2006.

Det er mange aspekter ved slik overbærenhet med undertrykkelse av et helt folk. Den mest interessante er det faktum at LO og norsk venstreside så åpenbart demonstrerer sin støtte til et totalitært regime.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *