Valla Yssen Stoltenberg

Var Ingunn Yssens utspill rått bakhold etter at Valla kjørte over statsminister Jens Stoltenberg i sykelønnsaken? Vel, Yssen har spilt solid midtbane i Ap siden hun avbrøt studiene i 1990: Politisk rådgiver for daværende kommunalminister Kjell Borgen. Politisk rådgiver for Aps stortingsgruppe og rådgiver for Stoltenberg i flere sammenhenger. Veletablert politisk karriere før havnet hun i LO mot Vallas vilje.

Ble det en belastning for LO lederen å ha Yssen og motparter i Ap til å kikke henne i kortene? Var det derfor Valla startet trakkaseringen av Yssen ved å omgå henne og rådføre seg med avdelingens nestleder i stedet? Skjelle henne ut offentlig og på tomannshånd? Kjente hersketeknikker når ledere ønsker å kvitte seg med medarbeidere, men temmelig irrasjonelt i forhold til hva man må forvente av en LO leder.

Vel, i alle fall gikk Yssen høyt opp på banen samtidig som hun ønsket å legge saken bak seg. I jobbsammenheng på de øverste hyllene ville hun normalt brent seg for all fremtid. Så ikke i politikken. Dersom de innerste rekker i Ap står bak Yssen; hvilke stillinger i Ap-hierarkiet kan vi forvente at hun kommer til å bekle i årene fremover ?

Eller har vi rett og slett opplevd en hvilken som helst sak bygget på dårlig kjemi i en stresset hverdag for samfunnstøtter som ikke er oppgavene voksen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *