«Bevisstløs» i gjerningsøyeblikkene?

Unnskyldningen Liv Gerd Valla fremfører gjennom Dagsavisen viser at hun kan mangle innsikt i egen personlighet. Sperrer som flagger når hun nærmer seg grenser for hva som er tillatt. Blindsider kalles det også. Mangel på empati en annen mulighet. Valla kaller sine «utbrudd» for utilsiktet. Fester man minimum av tillit til andre ressurssterke personer enn Ingunn Yssen – og som Valla har overkjørt – fremstår imidlertid Vallas (leder)problem som grunnleggende svakhet man ikke forventer hos toppledere.

Provoserende unnskyldning, kaller stortingsrepresentant Rolf Terje Klungland (A) Vallas canossagang. Spørsmålet er om ikke Valla fortsatt befinner seg i en viss «bevisstløs» tilstand: De alvorlige påstandene fra Ingunn Yssen ble mottatt med sjokk og vantro, fordi de var helt ukjent for meg, Valla viser til pressekonferansen. Men kan Yssens versjon ha vært ukjent? Valla hadde ikke bare uformelt omgått Yssens stilling (brukte heller nestleder; verre trakassering kan neppe oppleves). Anklager om manglende kompetanse på flere små og større arbeidsområder og svært sårende behandling bekreftet av medarbeider, gjorde at Yssen var på vei ut av LO. Kan Yssens fremstilling han vært så overraskende for Valla – eller hang bare varselflaggene slapt ned som vanlig?

Saken blir ikke bedre av at Vallas unnskyldning tar hele LO til inntekt for sin ufølsomhet (empatimangel?).

koker det i store deler av LO. Det må ha falt Valla meget tungt for brystet å si unnskyld. Beklagelsen kom nemlig alt for sent. Det styrker antakelser om at Valla kanskje søker makt for maktens skyld. Ved sine handlinger har hun satt LO og Ap i tilstander av vanry. Derfor burde Valla trukket seg etter å ha erkjent sin utilstrekkelighet på en overbevisende måte. Det hadde vært å vise styrke.

Valla som fortsatt sjef, leder for valgkomiteen i Ap og sentralstyremedlem er en gavepakke for opposisjonen frem til neste valg. Eller fins det «høyere» makter i dagens Norge enn LO leder Liv Gerd Valla? Vi får se.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *