Og vinner’n er…

…Sigrunn Yssen og hennes våpendragere. Ei lunte på jakt etter sprengstoff. Satt noen klar med gubben? Kanskje. NRK, Aps ryktepsreder, gikk i alle fall til frontalangrep gjennom alle kanaler. Valla gjorde tabber midt i rampelyset. «Vi» er ufeilbarlig; Yssen løy eller hadde misforstått. Trakassering? Fy og fy!, ikke i LO, nei! Regnet Valla med at den innerste kretsen ville skjerme henne? Tidligere arbeidskolleger bekreftet Yssens versjon. Hvem snakket sant?

Skjelletter skramlet ut av skap. Flere hadde fått samme behandling som Yssen. Gamle fronter kom til syne. Fylkesledere i Ap ville ha Valla vekk. Forbundsledere i LO satte spørsmålstegn ved henne som leder. Stortingspresident Thorbjørn Jagland, flasket opp i ovnskroken på Youngstorvet og daværende statsminister, viste kort; Valla hadde fart med løgn som justisminster. Grunnplanet i den gamle erværdige gav uttrykk for misnøye med lederen. Et uttrykk for hva man snakket om på arbeidsplassene til daglig, eller bare tidsriktig moralsk forargelse?

En tapende Valla hadde buret seg inne. Hvordan berge makta? Æren hadde for lengst gått til helvete. Høy og lav og halve Norge ba henne tynt og tykt om en unnskyldning. Vise styrke. Men nei, det gjør bare pusekatter. For sent kom en halvkvedet vise; Jeg har vært bevisstløs i gjerningsøyeblikkene eller også de andre. Topplederen greide ikke å innrømme elementære menneskelige egenskaper; også jeg kan gjøre feil. Styrke eller svakhet?

Liv-Gerd Valla har skrevet sin nekrolog. Klamrer seg til stumpene. Noen gode resultater blandet med løgner, trakassering og brutal lederstil. Lar LO og Ap blø. Den innerste kretsen skrev i dag under på Vallas fortsatte lederskap. I stedet for å be LO lederen ta ansvar og gå av.

Og Ingunn Yssen? Vel, vi får se hvor i Ap-hierarkiet hun havner med tiden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *