Omvendelsen

Ingen partier sender så mange bønner opp mot himmelen som KrF. Tror vi. Men rekker noen ut en hjelpende hånd? Vår Herre må ha sett i unåde til Magnes sigar og Valgerd sin rødvin. Danse gjør man også. Og hva med litt poker under dyna? Små velmenende skritt ut av fordervelsen kan ha ført rakt ned i fortapelsen. Heller ikke hjalp det partiet å skaffe seg ny nestleder med trange jeans og høy puppeføring. Etter velgeroppslutningen å bedømme altså.

Alt har sin grense selv i KrF. Grunnfjellet forvitrer, skal vi tro insidere. Kan vi kaste frem den formastelige tanke at selve politikken er på feil spor? For det kan jo tenkes at mange religiøse kvinner og menn syns det er greit med en abort i ny og ne. Unger er jo i veien for karriere og inntekt og fritid der som i andre familier. Og uten full barnehagedekning, billige skolefritidsordninger og heldagskole faller velgerne fra.

Heller ikke sex er hva det var. Nå kan alle gjøre det med alle. Og godt er det selv om det bidrar til oppløste familier og aids. Det er like alminnelig å praktisere homofili som å undervise elever hvordan pusse tenner eller tre på en dong. Barn kan adopteres av alle. Snart er det bare unger som ikke har rettigheter her i landet. I Norge er ufødte ikke mennesker; de litt eldre for ung til å kunne snakke. Og etterpå, når avkommet har tilbrakt mesteparten av livet i fulltidsinstitusjoner, sparket fotball, kastet håndball, blåst messing, sunget i kirkekor og tilbrakt feriene på Bloody Beach uten å huske noe som helst, ja, da har de ikke noe å snakke med opphavet om.

Bedre sent enn aldri. Derfor tror vi ikke at Gud er død. Bare at vi har omvendt Vår Herre og ikke omvendt. Hjernevasket Ham lydhør; høy sigarføring, poker og portvin og politikk er bra; familien har det best på hver sin kant av tilværelsen; at ekteskapet ikke er verd papiret det er skrevet på; abort er nødvendig for å skaffe landet underbetalt kvinnelig arbeidskraft; at homofili er like naturlig som all annen seksuell aktivitet; penger er alt.

Menneskets vei er ransakelig. Vi vet hvor vi kommer fra, hvor vi er og hvor det bærer hen. I ditt ansikt sved skal du ete ditt brød. Kristenfolket har ytt sin skjerv. Dø om så det gjelder. Verden henger og slamrer på en rusten hengsel. Men genmanipulering vil partiet ikke være med på. Skaffe oss evig liv. Den eneste kjente måten å gjøre mennesket guddommelig på.

Nei, Bibelen er ikke hva den var. Og snart er det gudhjelpemeg valg…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *