Njet!

Fremtid. Norge er ubestridt verdens aller rikeste land. En skikkelig godbit. Forsvarsløs. Folket gir blaffen så lenge materiell nytelse øker jevt og trutt. Brød og sirkus. Ved å utvinne stadig mer olje og gass og legge ned forsvaret, har vi finansiert klimakvoter over hele verden. Selve det manglende ledd i bærekraftig utvikling. Økende vannstand truer nordsjøstater. Kinesiske storbyer har montert hundre millioner aksygenpustemaskiner. India oversvømmet av folkebilen som ble satt i produksjon i 2008. Industrirøyken ligger tett over Afrika. Kontinentet har økt BNP med 250 prosent. Asia danser. Hugo Chaves holder seg ved makten gjennom å smøre Latin-Amerika med olje.

USA svekket på grunn av langvarige konflikter med islamske diktaturer og kinesisk dominans i verdensøkonomien. Økonomisk kollaps truer. EU mer splittet enn noensinne. Fransk økonomi gikk i større og mindre grad på ryggen i 2008. Tyskerne har ikke fått makten man drømte om. England som vanlig halvt nedsunket i royale orgasmer. NATO avviklet til fordel for et løst samarbeid med EU. Enorme olje-og gassfunn i Barentshavet på norsk sokkel. Matfatet tømmes hurtigere enn antatt. Russland har falt tilbake til et totalitært styresett under Putins Demokratiske Evighetsparti. SV har dominert en flertallsregjering over tre perioder. Det brukne gevær ble nylig feiret på partiets landsmøte. Applaudert av Aps stadig sterkere venstreside og LO.

Norsk landbasert forsvar redusert til 15000 heimevernsoldater. Restene av norsk marine ligger å ruster ved kai. Vi deler et lite antall jagerfly med Danmark. Flyene opererer under felles kommando i et løst samarbeid med produsentlandet. Svensk økonomi har ikke tillatt Saab å oppgradere materiellet. Flyet ansees om annenrangs. Olje og gass har på nytt gjort Russland til supermakt. Landene østover er okkupert. Forklares med trusselen fra islam. Omfattende øvelser på bakken, i luften og til vanns mot vest har ikke foruroliget Forvarsdepartementet. Vi har jo ingen ting å frykte fra den kanten.Omkvedet til folket siden SV, Ap og SP kom til makten i 2005. Og viser til et omfattende forsvars-og sikkerhetssamarbeid med Russland slik intensjonene ble nedfelt i SVs arbeidsprogarm i 2005. Senere har Krf kommet til.

Tidlig mandag morgen. Øredøvende russisk militær aktivitet mot norskegrensen og Baltikum. Norsk radar på rød linje til Forsvarsledelsen:

-Anmoder om flystøtte til Bodø. Lenger nord har Norge bare noen få utarrangerte Orions. De har i mange tiår overvåket russisk overfiske i Barentshavet. Uten å løfte annet enn munnvikene.

Forsvarsjefen slår nummeret til sin danske kollega.

-Hei, Palle, skjønner ingen ting her oppe. Våre russiske venner må ha drukket for mye vodka i helga, hehe… På vei vei sydvestover for full mugge! Tror det ikke før jeg ser det, men altså har du noen kvotefly å avse?

Det spraker på på linjen.

-Palle!? Hører du meg? Det haster kanskje ikke, men 1940 og alle de derre gamle greiene, veit du. Altså har du noen…

-Njet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *