Israel har fått pusterom

Det palestinske folket valgte Hamas. Bortsett fra SV diktert utenrikspolitikk, frøs FN, stormaktene og andre vestlige demokratier forholdet til Hamas. Etterpå har Fatah og terrororganisajonen drept hverandre jevnt og trutt. For et par dager siden skjøt Hamas sønder og sammen feiringen av Arafat. Ble fort borte fra medialederne i Norge, men fant saken omtalt i Bygdeposten for Øvre Eiker, Krødsherad og Modum.

Tilslutningen til Hamas’ valgseier har stilnet fra regjeringshold. Partiet SV har krøpet i skjul. Selv Kåre Willoch er taus. Norske medier med NRK-folkekanalen i spissen har senket tausheten over det palestinske folket, Gaza og Vestbredden. Er det fordi Hamas har vist ansikt? Når man dreper sine palestinske brødre med kaldt blod, så står terrororganisasjonen til troende om å utrydde arvefienden Israel når høvet byr seg? Og er Fatah et hår bedre? Ja, selv det fredelige palestinske folket valgte jo en terrororganisasjon med programfestet massemord på det israelske folket.

Boikotten av Hamas går selvsagt utover palestinerne. Å plassere palestinerne i offerrollen har vært selve nøkkelen til å utvikle førkrigs-antisemittisme fordekt som antisionisme fordekt som legitim kritikk av Israel. Norske medier med NRK i spissen har greid å fremstille Israel som terrorstaten som dreper palestinske kvinner og barn for fote. Hamas, Syria og Iran må ha gnidd seg i hendene i mange år. Har våre mediale redaksjoner omsider erkjent forholdet, utviklingen på Vestbredden og i Gaza tatt i betraktning, at Hamas sikter mot en rendyrket shariastat i området? Og at det slett ikke noe et sekularisert Fatah ønsker?

Umulig å ta stilling. Best er å legge ballen død. Slik unngår regjeringen og andre som har lovprist Hamas’ politiske lederskap å fremstille Hamas i et dårlig lys vel vitende om fremtidig religiøs-politisk undertrykkelse i system. Og å forklare Hamas som terror vil jo sparke beina under tusenvis av sendetimer og avissider, der man hyllet Hamas som den endelige løsningen for det palestinske folket. Derfor exit Hamas, Gaza og Vesbredden i påvente av, at israelene blir lei av Hamas sine raketter og valser ned et terrorrede eller to.

Men det kan ta tid for Hamas å nedkjempe Fatha. Og et blodbad vil sette punktum for terrororganisasjonens posisjon selv innenfor norsk venstreside, der man ganske sikkert biter negler for tiden. Derfor er fokus flyttet til Afghanistan. Der bedriver Norge og NATO aggressiv angrepskrig mot folket, i følge SV med ubegrenset taletid i NRK. At partene er der med FN-mandat, unngår man behendig å problematisere. Det er nemlig særlig vondt å bite seg selv i halen.

I mens kan Israel lene seg tilbake og la Hamas ødelegge sitt eget renomme – med tause norske medier på sidelinjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *