Avledningsmanøver

Hva fanden gjør vi nå, tenkte nestformann og marxist Lysbakken. Vi må jo komme disse stakkars forfulgte OL-kineserne til unnsetning. Løsninger, mann, kom med løsninger! Og løsningen kom. Eller skal vi si at partiet hadde noe i bakhanda. SV synes nemlig å ha en forkjærlighet for forrædere av kaliber Arne Treholt. Partiformann, ring advokat Heffermehl etablert motstandere av staten Israel. Hva? Jo visst! Vanunu er klar! Venter bare på invitasjon. Så, i stedet for å være nødt til å kritisere kinesisk systematiske brudd på menneskerettigheter, anklaget Lysbakken Norge og Høyre for overgrep mot en israelsk forræder.

SV har siden nedkomsten på sekstitallet vært mot vold, mot militærmakt, etter hvert mot Israel, mot NATO, mot USA og EU og det meste av hva folket har vært for. Demokratienes innflytelse i verden har utviklet store liggesår på venstresiden. USA og Israel står for alt det som er vondt og leit i verden. Kommer representanter for disse landene på statsbesøk, tramper rampen i gatene og knytter never utenfor ambassadene. Kommunist-Kina og terrororganisasjonen Hamas derimot? Ut med løperne, her kommer ofrene!

Ligger det ikke noe autoritært i slike politiske holdninger? Kritisere demokratier og demokratiske institusjoner sønder og sammen, mens diktaturenes rolle forbigås i stillhet om det så spruter blod og hjernemasse ut av den fra teverutene? Ligger det i grunnlaget at akkurat som nazistene diktet opp en historie om at forfedrene var et germansk folkeslag, som hadde åpenbart sivilisasjonen for våre øyner, så hadde Lenin en storslagen drøm om et Europa bestående av sosialistiske stater. Nå gikk det i vasken selv om europeisk venstreside applauderte av all kraft. Men akkurat som nazismen spilte sosialismen fallitt. Menneskene er jo for det meste egennyttige vesener. Fellesnyttens diktatur, den forvrengte forestilling om at alle mennesker kan bøyes over en lest, knakk derfor tvers av over den demokratiske mur i 1989.

Sosialismens vidunderlige verden, som kommunisme utviklet seg fra, har ikke bare vist særlig evne til å undertrykke. Den avlivet også minst hundre millioner innbyggere i Kommunist-Kina og Sovjet-Unionen. Derfor måtte sosialismen gå i dekning. Norge ut av NATO og USA ble tonet ned utover på nittitallet. Bedre eldreomsorg, barnehager, skoler og fattigdom ble nye fargeklatter i venstresidens språk (språkbrukssituasjoner avler språk). Men sosialismen er ikke verd mer enn en håndfull. Tilhengerne som SV er frekk nok til å identifiserer sin politikk med som ”folket”, teller ikke mer enn om lag seks prosent. Burde sosialismen heller blitt til en saltstøtte?

La oss ikke glemme hva USA gjorde i Latin-Amerika! Husk Vietnam! La oss ikke glemme hva Israel har gjort mot palestinerne! Men glem for all del hva verdens største diktatur har påført sine innbyggere av lidelser. Glem Tibet! Glem Lenin! Glem Stalin! Glem Sovjet-Unionen! Glem diktaturet Vietnam! Nord-Korea som sultet over to millioner innbyggere til døde på nittitallet! Glem at over en milliard muslimer styres autoritært, familiært og totalitært. Glem at sosialismens idé på sitt ypperste tok livet av minst hundre millioner mennesker …egne innbyggere.

Nå gjelder det Vanunu, folkens! En enkelt landsforræder dømt etter demokratiets strengeste lover. Men hvorfor ikke den fengslede systemkritikeren Hu Jia?

Tja, si det…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *