Rødgrønn perfeksjonisme

Folk sammenligner oss ikke med det vi lovet i Soria Moria-erklæringen, eller med opposisjonens alternativ, hevdet statsminister Stoltenberg, de sammenligner oss med det perfekte. Da kommer selv vi til kort (Aftenposten 26.ds.).

Folk flest er ikke like overbevist som statsministeren. Etter Soria Moria trodde pasienter de skulle slippe å ligge i korridorer. Få raskere behandling. Gamle og deres pårørende forventet flere institusjonsplasser. De fattige at de skulle få mer å rutte med. Full barnehagedekning til lav pris. Flere lærere. Bedre innemiljø i skolene. Mer jernbane. Bedre veier.

Perfekte tilstander umulig å oppnå? Eller bare alminnelige krav folk flest kunne forvente ble innfridd?

Selv ikke et rødgrønt storingsflertall har levert. For å skjule fallitten bruker statsministeren retoriske knep. Av all nest best politisk håndverk er sosialistisk best. Stem rødgrønt i 2009. Det aller beste er uoppnåelig uansett, lar Stoltenberg skinne gjennom.

Overbevisning er ofte sannhetens farligste fiende, fremholdt Nietzsche. Meningsmålingene viser at det har også velgerne forstått.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *