Forsvarssjefen slår inn åpne dører

Israel forspiller sitt omdømme, sier forsvarssjef Sverre Diesen http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article2863053.ece

For sikkerhets skyld opplyser han Aftenposten om at synspunktene er strengt militærfaglige (Sic!). Men alt han sier har jo stått sider opp og ned i landets medier i snart fjorten dager…

Disse har de siste dagene, og for såvidt også de siste årene, skrevet om Israels overdrevne bruk av sin krigsmakt mot Hamas. Diesen mener den israelske krigføringen i Gaza er irrasjonell og virker mot sin hensikt; man knekker nøtter med slegge. Vel, i tillegg til å gjøre seg morsom på israelittenes bekostning, så åpner altså forsvarssjefen vid åpne dører med kanon – om han har flere slike våpen igjen. I følge kollegaer har han jo redusert vårt forsvar i en grad at det knapt kan forsvare en bydel i Oslo (og det kan jo snart trengs…).

Diesens utsagn er neppe annet enn forlengelse av regjeringens standpunkter i den pågående konflikten mellom Hamas og Israel. Heller ikke uventet fra en forsvarssjef som under skiftende regimer har desimert Norges forsvarsevne til førskrigsmodell realtivt sett. Når han som fagmilitær for lengst skulle trukket seg med klar beskjed til folket, regjering og Storting:

Mitt oppdrag var å forsterke forsvaret av vårt land, ikke legge det ned.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *