Virtuelt helsevesen

Alderdommen blir et sterkt økende problem for Norge. Det har myndighetene fortalt oss i lange tider. Men det er ikke bare oljefondet som skal redde oss. Om aksjene er verd noe når den tiden kommer. Ettersom Norge ikke har råd til flere sykehus, leger og sykepleiere la vår nye turbohelseminister Bjarne Håkon Hanssen det store egget i Dagens Næringsliv lørdag 17. januar:

Fremtidens helsevesen vil bli akkurat som nettbanken, sa Hanssen.

Alt fra hud, brukne bein og hjertestans skal departementets lange arm fikse. Vi slipper lange køer i enda lengre korridorer. Fremtidens sykehus kommer til se ut som kontrollrommet på Cape Kennedy. Spente ansikter over krumme rygger: Overlever de på vei ned til Jorden?

Akkurat de samme bekymringer tar nå tak i oss. I alderdommens farefulle fartøy er vi også på vei mot jorda. Helst så sakte som mulig. Og vi spør oss om helseministeren har husket på hva som kan skje med oss som til stadighet kommer til å glemme passordet til helsebanken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *