Halliker møttes

Kommunisten Aslak Sira Myhre holder ideologien varm rundt et maoistisk jernverk i bakhagen, sies det. I følge Nina Witoszek er horevenstre også mot fattigdom, for de svake, for Islam og for Palestina; Verdens beste land, Aschehoug 2009. Ikke fordi det er rett, men fordi det lønner seg. De følger gode rottepsykologiske instinkter – korteste vei til markedet. Hvilket marked? Jo, Sira Myhre ønsket David Irving, Rødt’ meningsfelle om jødens manglende fortreffelighet i verden til alle tider, velkommen til Norge. http://twitter.com/Aslaks TV2 deltok i racet. Kanalen betalte reisen for Irving. I hvilken grad historiefortellingen om nazismens godhet også traff annonsørene er uvisst. Sosialismens forfall i form av kommunisme på bestialitetenes morderiske teater har nådd glemselen. Så hvem vet. Antisemittisme er in, Chaves og Mugabe noen av Erik Solheims samarbeidspartnere.

Felles for Irving, TV2 og Sira Myhre er hva Witoszek kaller århundrets hukommelsestap. Hjernedøden ser slik ut: Da solen gikk nesten ned i øst, Kommunist-Kina består, kastet den lange skygger over massegraver til minst hundre millioner innbyggere – for det meste i regi av folkeretten – i den forgjettede kommunismens bakgård. Dresskledde 68-åttere og avkommet lente seg tilbake i sine elfenbenstårn på universiteter, i avisredaksjoner, i statsadministrasjon og på statsrådstaburetter. Noen skiftet parti der innflytelsen er. Hammer og sigd ble byttet ut med pctastaturer. De nye parolene ble mere penger til fødestuer i utkantnorge, eldreomsorg, skolevesen og bedre veier. Kapitalismen ble god å ha. La demokratiet leve avløste revolusjonens blod og død.

Seks millioner jøder; den største trussel mot tre hundre millioner muslimer i Den arabiske liaga og verden ble ett av kampropene til norsk venstreside. Men hører vi Pampers-generasjonen (68-generasjonenes ætlinger; Verdens beste land, s. 68) trampe i gatene, når Tibets okkupanter snakket menneskerettigheter med sosialdemokratiet vårt? Eller når folkemordene i Afrika i islamsk regi blir avfeid med bisetninger i NRK? Gløder det da i elfenbentårnene? Snakker Thomas Hylland Eriksen seg ut av leveren i beste sendetid? Arbeider moralens voktere overtid i Klassekampen?

Nei, forventningsfulle steller de med sine glødende jernverk i bakhagene. Og når trosfellene har forlatt landet spretter de frem som troll av esker: NATO får hva de fortjener i Afghanistan. USA fikk bare hva det fortjente 11. september. Og Hamas sitt demokratiske sinnelag er det eneste som kan redde Israel og dermed verden fra fortapelsen.

Mange av oss opplevde 68-åttere vende tilbake fra andre siden av muren. Budskapet var at vestlige demokratier ikke var til å leve i – undertrykket som vi var av NATO med USA i spissen. Vel seksti år etter Holocaust og tjue, tretti, førti, femti etter at massegravene falt ut av sosialismens skap har ideologien endret seg lite. Pamper-Sira Myhres velkomsthilsen til Hitler-beundreren David Irving var i sannhet en av de store hallikmøtene i Norge.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *