Dra t Hæljeroa!

Alder har to fordeler. Man har ikke lenger vondt i tennene, og hører ikke alt som blir sagt. Derfor sperret vi øynene opp over en gry tidlig lokalavis. Larvikingene lever lengst i fylket, står det i ØP! 327 personer er eldre enn nitti år. Olav og Lilly har nådd nitti og åttiseks. Sunn mat og trim. Stort bilde av pensjonisten med håndflatene i gulvet. Brukket rygg og strake bein mens kona passer på at morgenkaffen ikke koker over.

Overarmsmusklene
har kommet tilbake
med skistaver
på barmark.

Hørt på maken! Det gamle prolapset skifter stilling mens vi hastig blar til side fire. Akkurat! Nettopp!! Har ikke også vi travet fjelltopper og li og dal og dratt pulk på kryss og tvers sommer og vinter med brukne ski og armer og bein. Investert i pressbenk og trimsykkel og femti forskjellige øvelser i kjelleren. Ikke hver dag, men gått turer langs Mølens vakre kyster. Tøyd og bøyd. Riktig nok ligger overarmsmusklene og andre vitale deler og slumrer inne i tastaturet til pecen, men…

Halve året på hytta i Brunlanes, står det. Sikkert ikke langt fra vårt helsebringende Hæljeroa. Det kan være noe der altså. Har vi ikke flest soltimer i hele landet her ute på Neset kanskje. For mange turister om sommeren og for få i vinterhalvåret.

Bungalow på Lanzarote?
Et vinterparadis?
Resten av året?

Av godt hjerte ønsker vi det spenstige ekteparet mange gode år til. Hiver innpå ei skje med tran. Masse vitaminer i sola, men tran er mye billigere året rundt. Litt helse i hver dråpe, så å si. Mens vi lukker øynene for ikke å kjenne smaken. Og billigere enn en bungalow.

Dansk salami slår ned øynene midt på bordet i det jeg løfter blikket mot min bedre halvdel. Svetteperler på den brune panna til Tine glinser om kapp med ostehøvelen. Samvittigheten skuler skrått opp fra ei tykk og smørblid brødskive. En kopp for mye kaffe smyger seg rundt visdomsjekslene.

-Jenta mi, syns du jeg skal begynne å bruke skistaver på turene våre?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *