I skyggen av folkeretten…

I følge FN-organet Human Development Report, 2002, og Death by Govornment, Rummel, 1994, avgikk omkring 97 millioner mennesker en ufrivillig død i Sovjetunionen (62 millioner i perioden 1917-1987) og Kommunist-Kina (35 millioner mellom 1948 og 1987). Nazityskland sto for ”bare” 21 millioner og Nasjonalist-Kina 10 millioner.

Hvordan begripe bestialitetenes grufulle innhold?

Umulig selvsagt. Derfor et hovedpoeng knyttet til Ferdinand Linthoe korrekte oppsummering i Aftenposten den 29.ds. om konsekvensene av kommunismens morderiske statsform: Bak tallene skjuler seg masseutryddelse (democide) av egne innbyggere. Deg og meg og de ved siden av og bak deg. Det kommunistiske system avlivet på forskjellig vis ikke medmennesker på andre siden av havet. Eller på andre siden av grensene. Det avlivet sine venner og sønner og døtre og sine naboer. Sine egne innbyggere som sto i veien for den rette lære.

Tallene poengterer at ved siden av 1. og 2. verdenskrig, tidenes største moralske nedturer, vil disse resultatene av sosialistisk idelære for all ettertid stå som bunnfallet i menneskets liv og historie – skapt i skyggen av folkeretten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *