Miljøbløff av Solheim

Miljø-og utviklingsminister Erik Solheim opplyste oss i går gjennom NRK Dagsrevyen, at nedgroingen av det norske kulturlandskapet skyldtes global oppvarming. Ingen bønder har så langt ikke protestert på Solheims bløff. Kanskje øynet bransjen ekstra tilskudd, hva vet vi. Solheim reiser jo verden rundt med åpen pengesekk.

Noen millioner i landbrukets slunke kasser ville sikkert vært velkommen. Og blir det vel nå rett før valget. Men saken er jo i all vesentlig grad den, at kulturlandskapet knyttet landbruket – og utviklet hjennom hundrevis av år – gror ned som følge av, at tusenvis av gårdsbruk er avviklet de siste tiårene.

Global oppvarming får ikke norsk kulturlandskap til å forsvinne. Det er det norske politikere og konkurranse utenfra som har sørget for. Så neste gang Solheim slår ei plate, bør han dra enda et stykke lenger ut på landet…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *