Er ozonlaget reparert?

Ja, på det nærmeste, sier en stolt Jens Stoltenberg til Aftenposten. Statsministeren er visst nok forhåndsnominert som miljøversting hos Natur og Ungdom. Og riktig nok har Norge redusert utslipp av klorflurkarboner, såkalte KFK gasser, med 99 prosent. Hva imidlertid Stoltenberg «glemte» i sitt miljøkampinnlegg var at ozonlaget ikke er stabilisert før 2050.

Ja, kan hende må vi vente i ennå 50 år til – dersom alle globale aktører oppfyller sine forpliktelser (Wienkonvensjonen).

Årsaker til sammenbrudd i ozonlaget er på det nærmeste løst, men på langt nær reparert. Men så er det altså valg om et par måneder. Og da vil selvsagt ikke Stoltenbarg snakke miljø i et hundreårsperspektiv….

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *