Kunnskapskrisen fortsetter

Statsrådene Tora Aasland og Bård Vegard Solhjell skryter uhemmet av den rødgrønne innsatsen for utdanning. Som alle andre mål denne Regjeringen ikke er i nærheten av, tar det det tid å komme frem til dette også, hevder man.

Det romler i tomme tønner. Ikke bare manglet 44 prosent av årets søkere kvalifikasjoner for opptak til lærerhøgskolene. Enn verre er det at mange søkere heller ikke oppfylte kravene om karakteren 3 i matte og norsk, i følge leder i Utdanningsforbundet Helga Hjetland. Men å bygge barnehager til alle unger under skolepliktig alder greide man på et par, tre år – en integrert del av det rødgrønne utdanningssystemet….

Nivåkravet vil åpenbart ikke føre til kunnskapsløft – verken for lærere eller elever. Kunnskapskrisen vil fortsette med nok en generasjon i underkant middelmådig lærerstand. Det vil redusere norsk skole i økende grad i forhold til andre vestlige industriland vi kan sammenligne oss med.

Hva er sosialistene egentlig så engstelig for? Trolig å bygge opp en lærerestand som har kraft til å gjøre noe med likhetstenkningen, en ideologi som gjennom mange tiår har sugd for mye intellektuell spenst ut av norsk ungdom.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *